Informacions

Premis | Matemàtiques

El repte de Sierpinski finalista del concurs Ciencia en acción

Imatge 0 per El repte de Sierpinski finalista del concurs Ciencia en acción

Enviada per dblasi el 20/Oct/2015 - 13:21

El passat dissabte 17 d'octubre va tenir lloc a Viladecans el lliurament de premis del Concurs Ciencia en acción del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas). El concurs té com a objectiu presentar la ciència d'una manera atractiva i motivadora.

En la modalitat "Laboratorio de matemáticas" el projecte "El repte de Sierpinski" del Departament de matemàtiques del Pius Font i Quer va ser seleccionat com a finalista. Els projectes seleccionats en el concurs es van exhibir en una fira que va tenir lloc a Viladecans aquest passat dissabte. El dia de la Fira els membres del jurat van seleccionar els projectes més atractius i es va donar l'oportunitat de presentar-los a la tribuna Àgora de la Fira. El treball del nostre centre va ser un dels seleccionats.


Els premis "Ciencia en acción" es distribueixen en diverses modalitats. En la modalitat "Laboratorio de matemáticas" el projecte "El repte de Sierpinski" del Departament de matemàtiques del Pius Font i Quer va ser seleccionat com a finalista.

El projecte "El repte de Sierpinski" consisteix en una exposició de 5 generacions del tetraedre de Sierpinski i una proposta de treball per a realitzar per l'alumnat dels diferents nivells del centre. Amb la realització d'aquest treball els alumnes poden veure geomètricament el concepte de potència, treballar les successions, deduir fòrmules o estudiar conceptes més profunds com la dimensió fractal o la fòrmula d'Euler per poliedres.

Els projectes seleccionats en el concurs es van exhibir en una fira que va tenir lloc a Viladecans aquest passat dissabte. El dia de la Fira els membres del jurat van seleccionar els projectes més atractius i es va donar l'oportunitat de presentar-los a la tribuna Àgora de la Fira. El treball del nostre centre va ser un dels seleccionats.

Des d'aquí volem felicitar el grup de 2n d'ESO Flex del curs 2014-2015 pel treball realitzat per a preparar l'exposició del projecte. Trobareu tota la informació del projecte i algunes fotografies al lloc web www.matesiespfq.wix.com/sierpinski

Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Premis &  Matemàtiques

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1924

Mor l'escriptor txecoslovac Franz Kafka.

1966

Centenars de milers de joves xinesos es manifesten a Pequín, per desena vegada consecutiva, enarborant el Petit llibre vermell de Mao Tse-Tung, inici de la Revolució Cultural.

1974

Yitzhak Rabin és elegit primer ministre d'Israel.

1982

Sentència del judici del 23-F. Només Jaume Milans del Bosch i Antonio Tejero són condemnats a 30 anys de presó. El Govern recorre la sentència.

2001

Alejandro Toledo guanya en segona volta les eleccions presidencials al Perú.

  Citacions

El mal no està en tenir faltes, sinó en no tractar d'esmenar-les. Confuci