Informacions

Articles | Llen. i Lit. Catalanes

Ciberauques

Enviada per Anònim el 15/Nov/2001 - 09:44

Joan Orriols a REGIÓ 7 , en el suplement setmanal AULA, 13.11.01, ha dedicat un espai a la nostra paret de les auques. Podeu continuar llegint per conèixer el contingut de l'article.


“CIBERAUQUES. La tradició oral va ser, durant molt de temps, el suport de la conservació de la memòria col·lectiva. L’explicació dels fets per mitjà d’auques va ser molt utilitzada durant molts anys pels carrers i les places atesa la condició general d’analfabetisme de la majoria de la població. En la nostra cultura les auques van arribar a esdevenir tot un gènere que , en certa manera, encara perdura. L’auca és, per damunt de tot, un recurs pedagògic, i , per tant, és a les escoles i als instituts on en traurem més suc.

La web de l’instutut Pius Font i Quer (www.piusfontiquer.org) ja ha esdevingut un referent dins el món de la xarxa posat al servei de la participació. Des d’aquesta secció ja n’hem parlat algunes vegades –i en continuarem parlant encara més--, ja que la web s’ho val. Des de la seva pàgina índex es pot accedir a “La paret de les auques”, que és la seva contribució al manteniment dels recursos literaris i tradicionals de la nostra cultura.

N’hi ha una pila, i, segons ens han promès els promotors de la idea, això no quedarà així. Miquel Martí i Pol, Àngel Guimerà, la Renaixença... són algunes de les auques que s’hi poden trobar. Cadascuna va acompanyada, a més, d’una proposta de treball mitjançant la qual es pot aprofundir més en diversos aspectes, tant del camp de la literatura com del de la llengua. Un magnífic treball –dut a terme per professors i també per alumnes- de recopilació de dades, de creació, d’il·lustració i de composició han permès adaptar les auques a un medi, la Xarxa, que li queda com un guant. Una vegada més, Internet i ensenyament es donen la mà.”

 

Més notícies a la categoria Articles &  Llen. i Lit. Catalanes

  Calendari

  Tal dia com avui

1914

Assassinat a Sarajevo de l'hereu del tron austro-hongarès, l'arxiduc Francesc Ferran i de la seva dona; succés que dóna motiu a la Primera Guerra Mundial.

1919

Firma del Tractat de pau de Versalles entre les potències aliades i Alemanya, amb el qual es dóna per acabada la Primera Guerra Mundial (1914-1918).

1921

Iugoslàvia es constitueix en Estat únic centralista.

1976

Les illes Seychelles es constitueixen com a país independent, després de 162 anys de dominació britànica.

2001

L'expresident iugoslau Slobodan Milosevic és entregat al Tribunal de la Haia.

  Citacions

Ella somreia entre les seves llàgrimes Homer