Informacions

II Trobada XMPF

Imatge 0 per II Trobada XMPF

Enviada per xvalls2 el 03/Jun/2015 - 16:41

La ciutat de Santa Coloma de Gramanet, divendres 29, va acollir la II Trobada de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, a la qual vam assistir els participants del Projecte Manresa Mauthausen. A més ens hi trobàrem el Lycèe Aristides Maillol (Perpinyà), Goethe Gymnasium (Weimar), Las Cabañas (Almunia de Doña Godina, Aragó), INS Santa Coloma, INS F.X Lluch i Rafecas (Vilanova i la Geltrú) i INS Bruguers (Gavà). En la primera part de la jornada, cada institut va explicar el seu projecte i activitats. En la segona part, ens agrupàrem en tres grups per analitzar el jurament de Buchenwald i Mauthausen, que feren els deportats en el moment de ser alliberats: què s’ha complert d’aquell món d’esperança?. En férem una relectura en clau actual i redactàrem el Manifest de Santa Coloma, document que serà llegit durant el pròxim curs en tots els actes commemoratius.


Galeria d'imatges
 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1898

Espanya perd Cuba després de ser derrotada a la badia de Santiago l'esquadra de sis vaixells dirigida per l'almirall Cervera.

1962

Algèria es proclama República independent.

1972

Índia i Pakistan firmen un tractat de pau que suavitza les hostilitats entre els dos països.

1976

Adolfo Suárez és nomenat pel rei Joan Carles I president del Govern, el primer de la democràcia espanyola, en substitució de Carlos Arias Navarro.

1996

Victòria de Boris Yeltsin (53,7% vots) a la segona volta de les eleccions presidencials de Rússia.

2001

Implantat amb èxit als EUA el primer cor artificial totalment autònom.

  Citacions

La veritat absoluta no existeix i això és absolutament cert Les Luthiers