Informacions

Dignitat i Llibertat

Imatge 0 per Dignitat i Llibertat

Enviada per xvalls2 el 07/Mai/2015 - 15:12

El Projecte Manresa-Mauthausen participa, del 8 a l'11, en els actes commemoratius del 70è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen i de la fi de la II Guerra Mundial -videos Berlin- . Alumnat manresà -del Pius i Peguera- retornem al camp que fou la tomba dels republicans catalans i espanyols, entre el quals s’hi trobaren la majoria de conciutadans deportats bagencs. Ens hi retrobem amb esperit d’homenatge a la dignitat humana i la llibertat, un clam de respecte a la diferència passada i present; sense oblidar-nos de la barbàrie en el s.XXI. Conviurem amb la Xarxa d'instituts europeus per la Memòria iPrevenció del(s) feixeisme(s).  Podeu consultar el programa d'actes i seguir el nostre viatge a l’home dels ulls tristos, diari de viatge.


 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1905

Violents enfrontaments als ports russos. La intervenció de l'Exèrcit causa centenars de morts.

1913

El Parlament noruec concedeix a les dones tots els drets electorals.

1971

Els tres tripulants de la nau espacial Soyuz II moren en un accident poc abans d´aterrar.

1995

Després de més de mil anys de cisma, el Patriarca de Constantinoble, Bartolomeu I, i el papa Joan Pau II celebren una missa conjunta a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

1999

Un tribunal de Seguretat Estatal turc condemna a mort el líder del Partit dels Treballadors del Kurdistan, Abdalálà Ocalan, per delictes de traïció i separatisme.

2000

Mor l´actor italià Vittorio Gassman.

  Citacions

La gent ensenya per a dissimular la seua ignorància, de la mateixa manera riu per a ocultar les seues llàgrimes. Oscar Wilde