Informacions

Articles | Institut

Per si no porteu el CAT al cotxe, un servidor us el recomano.

Enviada per Anònim el 27/Set/2001 - 21:51

L’AUCA DEL CAT 1. Quan Europa just naixia,Catalunya feia viaal costat de Carlemany,i d’això ja fa algun any.


2. Més tard amb Jaume I-- quan podíem fer i desfer—tot anava vent en popa, ningú dúiem a la gropa.3. Una ensenya, una bandera,pel davant i pel darrere,lluïen les nostres naus;de ningú no érem esclaus.4. Fins i tot segons Desclotno hi havia un sol peixot,des de Malta a Cadaquésque les barres no dugués.5. Nostre vell i ferm comtatmil trifulgues ha passat,i avui dia feina téper poder ser com vol ser:6. Un país reconeguttal com dicta l’estatut,l’ estatut d’Autonomiaque ens empara, qui ho diria?7. De poca cosa serveixel cafè si s’aigualeix.O sinó mireu què ens passaamb el CAT, i això ja és massa!8. No el volen a la matrículai ens munten una pel·lículad’amenaces i sancionsperquè siguem bons minyons.9. I els agafa una fal·lera!Fins i tot a la Jonqueraa uns veïns de Perpinyàels varen emmanillar.10. Ens fa dur el mateix pendóque els de Ceuta o de Lleói lligats de mans i peussí que ens deixa ser europeus.11. Com en temps del Generalla diversitat no hi val.Som només un joc de xapes per l’Aznar, quin males grapes!12. I en comprar-nos cotxe nou,per si no en teníem prou,el Govern central se’ns trufai amb la E ens penja la llufa.13. I és que en som molt d’innocents-- per no dir panxacontents--.Recobrem la dignitati enganxem al cotxe, el CAT. 14. Vulguem ser tractats com cal,ja que plurinacional és l’Espanya del present.Via fora, somatent!15. Permeteu-me, doncs, que acabiamb allò que deia el savi,un savi que era un gat velli es deia Jaume Collell:16. “No captem el dret de viure-- dret que no es compra ni es ven--,poble que mereix ser lliure,si no li donen, s’ho pren.”

 

Més notícies a la categoria Articles &  Institut

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Si el gra de blat no mor, no dóna fruit Jesús de Natzaret