Informacions

Manresa commemora les víctimes de l'Holocaust

Imatge 0 per Manresa commemora les víctimes de l'Holocaust

Enviada per xvalls2 el 28/Gen/2015 - 02:38

Dijous 29, Manresa commemorarà el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l'Holocaust. Aquest any coincideix amb el 75è aniversari del final de la guerra civil i el 70è aniversari del final de la guerra mundial i l'alliberament dels camps. La majoria dels deportats bagencs, van anar a raure al camp de Mauthausen, que visitarem els dies del 8 a l'11 de maig, commemoració del seu alliberament. El Projecte Manresa-Mauthausen, s'inicià durant l'any Amat-Piniella entre l'Ajuntament i els instituts Pius Font i Quer i Lluís de Peguera. En aquest marc commemoratiu de Memòria Històrica i Filosofia de la Pau, és on cal situar l'acte de ciutat que tindrà lloc davant del monument d'Amat Piniella

  • 12:30h Expressió plàstica a partir de 35 murals, realitzats per l'alumnat dels instituts Lluís de Peguera i Pius Font i Quer; així com l'Escola d'Art. Exposició que quedarà instal·lada al Passeig durant una setmana.

  • 13:30h Acte ciutadà i institucionals: Parlaments de Joan Gort, en representació de l'alumnat; Joaquim Aloy, de l'Associació Memòria Històrica; i la vicealcaldesa Mercè Rosich.

 


 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1911

Hiram Bingham descobreix al Perú les ruïnes de la ciutat sagrada dels inques, Machu-Picchu.

1914

El científic anglès Archibald Low presenta a Londres un aparell capaç de transmetre imatges a distància al qual anomena televisió.

1940

S'estableix a França el Govern de Vichy amb el mariscal Petain com a cap d'Estat.

1976

Carlos Arias Navarro dimiteix com a president del Govern espanyol, i és substituït per Adolfo Suárez (UCD), primer president de la democràcia.

1994

Arribada a Gaza del líder de l'OAP, Iàssir Arafat, després de 27 anys d'exili.

1997

La Guàrdia Civil rescata d´un zulo de Mondragón José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA durant 532 dies.

  Citacions

La vida només pot ser compresa mirant cap enrere, però ha de ser viscuda mirant cap endavant. Sören Aabye Kierkegaard