Informacions

Sóc diputada / Sóc diputat

Imatge 0 per Sóc diputada / Sóc diputat

Enviada per xvalls2 el 26/Gen/2015 - 13:04

Els nois i noies de batxillerat ja estan molt a prop de poder exercir el dret de vot, als 18 anys, i ara es tracta de consolidar tots aquests valors, ja treballats en les etapes educatives anteriors. Es diu que en la nostra societat hi ha una crisi de valors en molts àmbits: l’educatiu, el religiós, l’econòmic, el social, el de la salut, l’artístic, el polític, etc. Reimplantar aquests valors i reforçar-los és una tasca importantíssima de tots nosaltres. El taller «Sóc diputat / Sóc diputada» és una aportació de la primera institució de Catalunya, el Parlament de Catalunya, al foment, la transmissió i la consolidació dels valors democràtics. 


En el taller «Sóc diputat / Sóc diputada», mitjançant la tècnica del joc de rol com a eina educativa, hem treballat dues de les funcions del Parlament: · La funció representativa: «El Parlament representa el poble de Catalunya»; i  · la funció d’elecció del president de la Generalitat: «El president o presidenta de la Generalitat és elegit pel Parlament d’entre els seus membres»  L’alumnat de PsicoSociologia i Economia, les noies i nois que han participat en el taller, s’han sentit diputades i i diputats en una sessió parlamentària on han triat la seva presidenta o president de la Generalitat. D’aquesta manera s’han acostat, a partir de la seva pròpia experiència, a la institució del Parlament i algunes de les seves funcions. En el taller també s’ha treballat el foment dels valors de la democràcia, la participació, el diàleg, el respecte i el pacte, amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs ciutadans de ple dret.

 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Si aquell que diu ser el teu millor amic et clava un punyal a l'esquena, desconfia de la seva amistat. Les Luthiers