Informacions

Recordant les víctimes de/ls Holocaust

Imatge 0 per Recordant les víctimes de/ls Holocaust

Enviada per xvalls2 el 26/Gen/2015 - 15:02

El Parlament de Catalunya ha commemorat els actes el dia internacional en record de les víctimes de l'Holocaust amb un acte institucional que han presidit Núria de Gispert i Artur Mas, que han defensat els valors de la pau, la convivència i la preservació de la memòria històrica com a instruments per evitar la barbàrie. En l'acte, en què també ha intervingut l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'han encès sis espelmes en record dels col·lectius víctimes de l'Holocaust. El dia internacional es commemora demà, 27 de gener, dia de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz el 1945. 

Aquest ha estat el tret de sortida als múltiples actes commemoratius que tindran lloc arreu del país. La presidenta del Parlament ha afirmat: "no podem ignorar el peatge dolorós que hem hagut de pagar, i paguem, per l'Holocaust, ja que la humanitat hi va quedar greument ferida", ha argumentat que cal "extirpar el fanatisme, les seves manifestacions i, sobretot, les seves causes" i ha advertit que "no podem ser apàtics davant els brots de racisme, de xenofòbia, de totalitarisme i de tirania". El president de la Generalitat ha defensat la memòria de fets com l'Holocaust, ja que "no oblidar és també una inversió de futur i un acte de justícia"

 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1911

Hiram Bingham descobreix al Perú les ruïnes de la ciutat sagrada dels inques, Machu-Picchu.

1914

El científic anglès Archibald Low presenta a Londres un aparell capaç de transmetre imatges a distància al qual anomena televisió.

1940

S'estableix a França el Govern de Vichy amb el mariscal Petain com a cap d'Estat.

1976

Carlos Arias Navarro dimiteix com a president del Govern espanyol, i és substituït per Adolfo Suárez (UCD), primer president de la democràcia.

1994

Arribada a Gaza del líder de l'OAP, Iàssir Arafat, després de 27 anys d'exili.

1997

La Guàrdia Civil rescata d´un zulo de Mondragón José Antonio Ortega Lara, segrestat per ETA durant 532 dies.

  Citacions

Pluja d'hivern, dia d'infern. Popular