Informacions

K.L.Reich. La veu de l'infern nazi

Enviada per xvalls2 el 12/Gen/2015 - 16:42

 

L'1 de novembre del 2005, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 en què condemnava sense excepcions qualsevol manifestació d'intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats per l'origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món. Es designava el dia 27 de gener, aniversari de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz (1945), com el dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust. Enguany se celebrarà el 70è aniversari. En fer la commemoració des de l'àmbit escolar és especialment important recuperar la memòria de persones concretes, amb noms i cognoms. 


Recordem que l'objectiu últim de qualsevol genocidi és esborrar de la memòria col·lectiva el record de les víctimes. Es tracta d'oblidar-los definitivament. I, sovint, sense ser-ne conscients tots hi col·laborem quan només recordem dades i xifres. Per això, proposem que l’alumnat conegui històries de vida, per mitjà de les quals es vol retornar la veu i la dignitat que els botxins els van prendre.  L’alumnat que participa del Projecte Mauthausen-Manresa, ha programat un conjunt d’actes dintre del taller Filosofia per la Pau. El primer dels quals el trobareu al vestíbul del centre, és l’exposició K.L.Reich, La veu de l’infern nazi, un projecte itinerant produït per L’Ajuntament de Manresa i el Memorial Democràtic amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Amical de Mauthausen i Diputació de Barcelona. El 1945 es va dir: “Mai més”, però per desgràcies avui, 70 anys després, és massa present i es torna a fer més necessari que mai recordar-ho. Us hi convidem.

 
No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

Per a la gelosia no hi ha res de més espantós que el riure. Fr. Sagan