Informacions

Activitats | Filosofia

Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

Imatge 0 per Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

Enviada per xvalls2 el 24/Set/2014 - 08:08

En el marc de les Festes de la Mercè, l'Ajuntament de Barcelona organitzà, dissabte 20, la 19a Mostra d'Associacions de la ciutat, per visualitzar-ne la seva tasca. Per aquest motiu, l'Amical Mauthausen ens va convidar, en l'Auditori de Plaça Catalunya, a participar en la xerrada-projecció: "Viatges als camps de concentració com a eina pedagògica".


Intervinguérem vuit instituts que relatàrem el nostre treball, impressions i experiències de cada viatge. L'alumnat de l'INS FX Lluch i Refecas, de Vilanova i la Geltrú, ens passejàren pel Camp de Dora. Els Instituts de Santa Coloma de Gramanet, Puig Castellar, Numància, Torrent de les Bruixes, La Bastida i Can Peixeuet, ens projectaren un micro film impressionant  sobre les petjades al Camp de Dachau. L'INS Pius Font i Quer, vam presentar un micro muntatge d'imatge i so del  nostre pas pel Camo de Mauthausen; després l'alumnat prengué la paraula i expressà les emocions experimentades en la visita. Finalment, l'INS Baux Montseny, de Sant Celoni, ens feu reviure el seu testimoni pel Camp de Gusen. L'Auditori estava ple de gom a gom i la majoria d'intervencions van incidir sobre la necessitat de recordar per no repetir-ho, i les tentacions de rebrots en els moment social present.

 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

La glòria és un verí que cal prendre en petites dosis Balzac