Informacions

Activitats | Filosofia

I Trobada antifeixista

Imatge 0 per I Trobada antifeixista

Enviada per xvalls2 el 22/Mai/2014 - 15:32

Diset centres escolars de Catalunya, coordinats per l’Amical Mauthausen, ens hem reunit en la I Trobada d’alumnes participants en projectes pedagògics, inscrits en la Xarxa de Centres de Secundària per a la Prevenció del Feixisme, que ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú, aquest dijous 22 de maig. El Molí de Mar, ha estat un marc d’acollida excepcional, per compartir les diverses ponències sobre cada experiència pedagògica, dialogar i redactar el manifest final. El Pius ha estat representat per l’alumnat que ha viatjat al Camp de Mauthausen-Gusen, i ho han fet molt dignament. Un cop superat el nerviosisme inicial de posar-se davant un fòrum ple a petar, han parlat amb serenitat, convicció, reflexió i sentiment. El vídeo que han presentat, Memòria i Justícia, ha tingut una càlida acollida. Compartir actes com aquest, et fa sentir viu en l’ensenyament. Moltíssimes gràcies per tot el que m’heu donat!


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1792

Comença la mesura del meridià de París, que va de Dunkerque a Barcelona. Va ser l'origen de l'establiment del Sistema Mètric Decimal.

1870

Exiliada a París, Isabel II firma l'abdicació a favor del seu fill, el futur rei Alfons XII.

1991

L'Assemblea de Croàcia aprova la decisió constitucional de sobirania i independència de la República de Croàcia.

1991

L'Assemblea d'Eslovènia s'autoproclama Estat sobirà, fet que provoca lluites sagnants durant dos dies.

1994

Els soldats russos desfilen per Berlín abans de la seva retirada del sector oriental de la ciutat, on hi han estat 50 anys.

1998

El Partit Unionista de l'Ulster (UUP) guanya les eleccions legislatives d´aquesta província.

  Citacions

El gran mal de l'home no radica pas en la pobresa ni en l'explotació, sinó en la pèrdua de singularitat humana sota l'imperi del consumisme. Pier Paolo Pasolini