Informacions

Activitats | Filosofia

I Trobada antifeixista

Imatge 0 per I Trobada antifeixista

Enviada per xvalls2 el 22/Mai/2014 - 15:32

Diset centres escolars de Catalunya, coordinats per l’Amical Mauthausen, ens hem reunit en la I Trobada d’alumnes participants en projectes pedagògics, inscrits en la Xarxa de Centres de Secundària per a la Prevenció del Feixisme, que ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú, aquest dijous 22 de maig. El Molí de Mar, ha estat un marc d’acollida excepcional, per compartir les diverses ponències sobre cada experiència pedagògica, dialogar i redactar el manifest final. El Pius ha estat representat per l’alumnat que ha viatjat al Camp de Mauthausen-Gusen, i ho han fet molt dignament. Un cop superat el nerviosisme inicial de posar-se davant un fòrum ple a petar, han parlat amb serenitat, convicció, reflexió i sentiment. El vídeo que han presentat, Memòria i Justícia, ha tingut una càlida acollida. Compartir actes com aquest, et fa sentir viu en l’ensenyament. Moltíssimes gràcies per tot el que m’heu donat!


 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

Creu-me, jove, no et facis cas! A la teva edat, un es passa la vida fent-se trampes a si mateix. Joan Fuster