Informacions

Viatge 1r Btx | Filosofia

Recordar per prevenir

Imatge 0 per Recordar per prevenir

Enviada per xvalls2 el 11/Mai/2014 - 23:34

El cap de setmana del 9 al 11, en representació de la ciutat de Manresa, alumnat del Pius i el Peguera vam viatjar als camps d'extermini de Mauthausen i Gusen. Anàrem acompanyats de l’IES Baix Montseny de Sant Celoni, membres de l'Amical i representants institucionals de la Generalitat i l’Ajuntament Santa Coloma. En total formàvem un grup de vuitanta-set persones. 


Participàrem en els actes d'Homenatge Internacional als Deportats als Camps: on poguérem sentir la veu dels querellants en la causa argentina, l’Asociación Pozos de Caudé (fosses), la Fundación Violeta Friedman (jueva) i les veus manresanes, en textos llegits, de Jacint Carrió i Amat-Piniella. A nivell més institucional ens visità l’alcalde de Mauthausen, i els ambaixadors de França i Espanya.

Hi havia delegacions oficials de moltíssims països, que reteren memòria contra l'oblit, reconeixement d'herois a les víctimes i, sobre tot, un crit present d'esperança i justícia per un món en pau. Us deixem una “anècdota”, que a les portes de les eleccions europees, ens fa pensar que no podem oblidar: la matinada de diumenge, aparegué una pintada en el mur on hi ha la porta d’accés al camp de presoners, molt a prop de les càmeres de gas i crematoris: “Gasegem els turcs”.

 

Més notícies a la categoria Viatge 1r Btx &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1792

Comença la mesura del meridià de París, que va de Dunkerque a Barcelona. Va ser l'origen de l'establiment del Sistema Mètric Decimal.

1870

Exiliada a París, Isabel II firma l'abdicació a favor del seu fill, el futur rei Alfons XII.

1991

L'Assemblea de Croàcia aprova la decisió constitucional de sobirania i independència de la República de Croàcia.

1991

L'Assemblea d'Eslovènia s'autoproclama Estat sobirà, fet que provoca lluites sagnants durant dos dies.

1994

Els soldats russos desfilen per Berlín abans de la seva retirada del sector oriental de la ciutat, on hi han estat 50 anys.

1998

El Partit Unionista de l'Ulster (UUP) guanya les eleccions legislatives d´aquesta província.

  Citacions

Aprèn a viure i sabràs morir bé. Confuci