Informacions

Viatge 1r Btx | Filosofia

Recordar per prevenir

Imatge 0 per Recordar per prevenir

Enviada per xvalls2 el 11/Mai/2014 - 23:34

El cap de setmana del 9 al 11, en representació de la ciutat de Manresa, alumnat del Pius i el Peguera vam viatjar als camps d'extermini de Mauthausen i Gusen. Anàrem acompanyats de l’IES Baix Montseny de Sant Celoni, membres de l'Amical i representants institucionals de la Generalitat i l’Ajuntament Santa Coloma. En total formàvem un grup de vuitanta-set persones. 


Participàrem en els actes d'Homenatge Internacional als Deportats als Camps: on poguérem sentir la veu dels querellants en la causa argentina, l’Asociación Pozos de Caudé (fosses), la Fundación Violeta Friedman (jueva) i les veus manresanes, en textos llegits, de Jacint Carrió i Amat-Piniella. A nivell més institucional ens visità l’alcalde de Mauthausen, i els ambaixadors de França i Espanya.

Hi havia delegacions oficials de moltíssims països, que reteren memòria contra l'oblit, reconeixement d'herois a les víctimes i, sobre tot, un crit present d'esperança i justícia per un món en pau. Us deixem una “anècdota”, que a les portes de les eleccions europees, ens fa pensar que no podem oblidar: la matinada de diumenge, aparegué una pintada en el mur on hi ha la porta d’accés al camp de presoners, molt a prop de les càmeres de gas i crematoris: “Gasegem els turcs”.

 

Més notícies a la categoria Viatge 1r Btx &  Filosofia

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1913

Abolició als EUA de la «Llei Seca» (Llei presentada pel diputat A. J. Volstead que es va convertir, el gener de 1919, en la divuitena esmena a la Constitució), que prohibia la venda i consum de begudes alcohòliques i va estar en vigor tretze anys.

1982

El presumpte màxim responsable dels Grapo, Juan Martín Luna, mor en un enfrontament amb la Policia a Barcelona.

1989

Govern de majoria no comunista a Txecoslovàquia. Karel Urbanel anuncia la rehabilitació de 500.000 exclosos del PC després de la «Primavera de Praga».

1998

Julio Anguita s'acomiada del seu càrrec de secretari general del PCE durant el XV Congrés del partit, i el substitueix Francisco Frutos.

  Citacions

Sóc home; i penso que res d'humà no m'és aliè. Terenci