Informacions

Projectes | Equip directiu

Crèdit de síntesi de 3r d'ESO

Enviada per jcamprod el 28/Mar/2014 - 08:19

Del 7 a l’11 d’abril els alumnes de 3r d’ESO realitzaran el crèdit de síntesi.

El treball de síntesi és format per un conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge que impliquen una feina interdisciplinària que afavoreix la integració de coneixements i el treball en equip. Durant el treball de síntesi l’alumne ha de demostrar prou capacitat d’autonomia en l’organització del seu treball individual, i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip. 


El tema del crèdit de síntesi de 3r d’ESO és EDUCACIÓ PER A LA PAU. No hi ha dubte que per aconseguir un món en pau cal generar en els nostres joves hàbits i actituds d’anàlisi i de recerca que facilitin la presa de consciència de les diferents realitats socials a fi de poder incidir-hi de forma compromesa i solidària. És per aquesta raó que hem triat l’educació per a la pau per vertebrar el Crèdit de Síntesi de tercer d'ESO.

Aquest crèdit comprèn totes les àrees del currículum des d'una perspectiva globalitzadora. Les activitats estan orientades a estimular i desenvolupar en l’alumne/a els principis bàsics en què es basa la pau (principi de la dignitat humana, principi de solidaritat, principi de seguretat i respecte a la vida i principi del dret a la diversitat). Tots aquest principis acompanyaran els/les alumnes tota la seva vida. Els ajudaran com a ciutadans/es, com a consumidors, com a creadors d'opinió i com a adults, en un futur proper, perquè puguin prendre decisions encertades al llarg de la seva vida.

Per aprofundir en el tema es realitzarà la xerrada “Coltan, una guerra a les teves mans” sobre l’explotació de recursos naturals i conflictes a l’Àfrica a càrrec del centre Flors Sirera, activitat organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa.

El lliurament del treball i la presentació oral serà el divendres 25 d’abril de 8 a 10 del matí davant d’un tribunal format per dos professors.

 

Més notícies a la categoria Projectes &  Equip directiu

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1783

Els germans Montgolfier realitzen la seva primera demostració pública d'ascensió en globus, a Annonay.

1901

S'estableix a Suècia el servei militar obligatori.

1940

Segona Guerra Mundial: finalitza l'evacuació aliada de Dunkerque.

1972

El tennista Andrés Gimeno guanya el trofeu de Roland Garros, en vèncer el francès Proisyper.

1985

Prova nuclear francesa subterrània a l'atoló de Mururoa, al Pacífic Sud.

1989

L'Exèrcit xinès dispara indiscriminadament contra la multitud que ocupa la plaça de Tiananmen, a Pequín, causa desenes de morts i centenars de ferits.

2002

Woody Allen guanya el Príncep d'Astúries de les Arts.

  Citacions

Mai no estic sol quan estic sol Beethoven