Informacions

Projectes | Equip directiu

Crèdit de síntesi de 3r d'ESO

Enviada per jcamprod el 28/Mar/2014 - 08:19

Del 7 a l’11 d’abril els alumnes de 3r d’ESO realitzaran el crèdit de síntesi.

El treball de síntesi és format per un conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge que impliquen una feina interdisciplinària que afavoreix la integració de coneixements i el treball en equip. Durant el treball de síntesi l’alumne ha de demostrar prou capacitat d’autonomia en l’organització del seu treball individual, i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip. 


El tema del crèdit de síntesi de 3r d’ESO és EDUCACIÓ PER A LA PAU. No hi ha dubte que per aconseguir un món en pau cal generar en els nostres joves hàbits i actituds d’anàlisi i de recerca que facilitin la presa de consciència de les diferents realitats socials a fi de poder incidir-hi de forma compromesa i solidària. És per aquesta raó que hem triat l’educació per a la pau per vertebrar el Crèdit de Síntesi de tercer d'ESO.

Aquest crèdit comprèn totes les àrees del currículum des d'una perspectiva globalitzadora. Les activitats estan orientades a estimular i desenvolupar en l’alumne/a els principis bàsics en què es basa la pau (principi de la dignitat humana, principi de solidaritat, principi de seguretat i respecte a la vida i principi del dret a la diversitat). Tots aquest principis acompanyaran els/les alumnes tota la seva vida. Els ajudaran com a ciutadans/es, com a consumidors, com a creadors d'opinió i com a adults, en un futur proper, perquè puguin prendre decisions encertades al llarg de la seva vida.

Per aprofundir en el tema es realitzarà la xerrada “Coltan, una guerra a les teves mans” sobre l’explotació de recursos naturals i conflictes a l’Àfrica a càrrec del centre Flors Sirera, activitat organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa.

El lliurament del treball i la presentació oral serà el divendres 25 d’abril de 8 a 10 del matí davant d’un tribunal format per dos professors.

 

Més notícies a la categoria Projectes &  Equip directiu

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1792

Comença la mesura del meridià de París, que va de Dunkerque a Barcelona. Va ser l'origen de l'establiment del Sistema Mètric Decimal.

1870

Exiliada a París, Isabel II firma l'abdicació a favor del seu fill, el futur rei Alfons XII.

1991

L'Assemblea de Croàcia aprova la decisió constitucional de sobirania i independència de la República de Croàcia.

1991

L'Assemblea d'Eslovènia s'autoproclama Estat sobirà, fet que provoca lluites sagnants durant dos dies.

1994

Els soldats russos desfilen per Berlín abans de la seva retirada del sector oriental de la ciutat, on hi han estat 50 anys.

1998

El Partit Unionista de l'Ulster (UUP) guanya les eleccions legislatives d´aquesta província.

  Citacions

Còpia de seguretat: operació que mai no es fa a temps. De les Lleis de Murphy