Informacions

Projectes | Equip directiu

Crèdit de síntesi de 3r d'ESO

Enviada per jcamprod el 28/Mar/2014 - 08:19

Del 7 a l’11 d’abril els alumnes de 3r d’ESO realitzaran el crèdit de síntesi.

El treball de síntesi és format per un conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge que impliquen una feina interdisciplinària que afavoreix la integració de coneixements i el treball en equip. Durant el treball de síntesi l’alumne ha de demostrar prou capacitat d’autonomia en l’organització del seu treball individual, i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip. 


El tema del crèdit de síntesi de 3r d’ESO és EDUCACIÓ PER A LA PAU. No hi ha dubte que per aconseguir un món en pau cal generar en els nostres joves hàbits i actituds d’anàlisi i de recerca que facilitin la presa de consciència de les diferents realitats socials a fi de poder incidir-hi de forma compromesa i solidària. És per aquesta raó que hem triat l’educació per a la pau per vertebrar el Crèdit de Síntesi de tercer d'ESO.

Aquest crèdit comprèn totes les àrees del currículum des d'una perspectiva globalitzadora. Les activitats estan orientades a estimular i desenvolupar en l’alumne/a els principis bàsics en què es basa la pau (principi de la dignitat humana, principi de solidaritat, principi de seguretat i respecte a la vida i principi del dret a la diversitat). Tots aquest principis acompanyaran els/les alumnes tota la seva vida. Els ajudaran com a ciutadans/es, com a consumidors, com a creadors d'opinió i com a adults, en un futur proper, perquè puguin prendre decisions encertades al llarg de la seva vida.

Per aprofundir en el tema es realitzarà la xerrada “Coltan, una guerra a les teves mans” sobre l’explotació de recursos naturals i conflictes a l’Àfrica a càrrec del centre Flors Sirera, activitat organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat de l’Ajuntament de Manresa.

El lliurament del treball i la presentació oral serà el divendres 25 d’abril de 8 a 10 del matí davant d’un tribunal format per dos professors.

 

Més notícies a la categoria Projectes &  Equip directiu

No hi ha comentaris.
Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1848

La ciutat suïssa de Berna és reconeguda com a capital única de la Confederació Helvètica.

1855

La reina viuda d'Alfons XII, Maria Cristina, proclamada uns dies abans regent d'Espanya, jura fidelitat a l'hereu de la Corona.

1912

Tractat francoespanyol sobre el Marroc, que concedeix a Espanya la zona nord del país.

1936

Guerra Civil espanyola. Afusellat a Paracuellos del Jarama (Madrid) el dramaturg Pedro Muñoz Seca.

1990

John Major és elegit primer ministre del Regne Unit pel Partit Conservador.

2001

Els presidents Aznar i Bush segellen a la Casa Blanca, la cooperació entre els EUA i Espanya en matèria de terrorisme.

  Citacions

La naturalesa fa que els homes ens assemblem els uns als altres i que ens ajuntem; l'educació fa que siguem diferents i que ens allunyem. Confuci