Informacions

Activitats | Filosofia

Meditació amb so

Imatge 0 per Meditació amb so

Enviada per xvalls2 el 17/Nov/2013 - 00:16

El psicòleg i músic Jordi Pujolà ens feu una sessió de meditació amb so, integrada en les pràctiques d’'autoconeixement, que hem iniciat aquest avaluació en la matèria de Psicologia i Sociologia. Què és la meditació amb so? Segons en Jordi hi ha moltes maneres de meditar, amb els ulls oberts, tancats, observant la respiració, posant l'atenció al cos, fent visualitzacions, etc. Una altra manera de fer meditació, és la meditació amb so, amb instruments tocats en directe .Vindria a ser com un concert, però amb la peculiaritat de que les persones estan estirades en el terra i amb els ulls tancats. D'aquesta manera ens centrem amb el que estem escoltant sense patir per la postura.


La meditació amb so permet re-connectar-nos amb la nostra essència mitjançant la vibració que emeten aquests instruments: la veu, bols tibetans, bols de quars, didgeridoo, tambor xamànic, flauta nativa americana, tambor oceànic, i altres instruments que imiten els sons de la natura. La vibració que emeten aquests instruments tocats en directe, arriba a tots els racons del nostre organisme. Hi ha una dada a tenir en consideració: El nostre cos està constituït per aigua en un 80-85%. Aleshores la vibració d'aquests instruments el que fa es fer vibrar les molècules d' aigua. Per tant el 80% del nostre cos està vibrant. Tot això té unes repercussions a nivell físic, emocional i energètic. En una meditació amb instruments tocats en directe, s'equilibren i harmonitzen els nostres centres d'energia, i també els nostres hemisferis cerebrals, i això possibilita poder entrar en un estat de plenitud, benestar i de relaxació profunda. Els participants d’aquesta experiència en vam sentir molt satisfets, manifestant el desig de programar-ne altres sessions. Esperem que l'activitat ens hagi deixat benestar al cos i la ment per encarar bé aquest final d’avaluació.
Galeria d'imatges
 

Més notícies a la categoria Activitats &  Filosofia

Comentaris

  1. vibració de l'aigua

    Cal posar en dubte l'efecte vibratori de la música sobre les molècules d'aigua del cos. És més que discutible. El so és una ona mecànica que es transmet gràcies a l'existència d'un medi material, l'aire. Que la transmissió d'aquesta ona sigui capaç de fer vibrar l'aigua del nostre cos és molt discutible tenint en compte que, en cas de fer-ho, també vibrarien altres molècules del cos. També és poc rigorós atribuir els beneficis de la musicoteràpia a la vibració de l'aigua. No nego els seus beneficis però poso molt en dubte la justificació físico-química que se li dóna.

Només els usuaris validats poden enviar comentaris. Enregistra't o Valida't.

  Calendari

  Tal dia com avui

1890

S'estableix el sufragi universal a Espanya.

1917

Primera Guerra Mundial: desembarquen les primeres forces nord-americanes a Saint Nazaire (França).

1941

Segona Guerra Mundial: Finlàndia declara la guerra a l'URSS.

1945

Representants de 50 països subscriuen la Carta de San Francisco, per la qual es constitueix l'ONU per al manteniment de la pau internacional.

1947

Conferència a París entre l'URSS, Gran Bretanya i França sobre el Pla Marshall d'ajuda nord-americana per a la reconstrucció d'Europa.

1990

La CE decideix a Dublín la seva ajuda financera a l'URSS per donar suport a la reforma econòmica de Mikhaïl Gorbatxov.

  Citacions

El que no vulguis que els altres et facin a tu, no ho facis als altres. Confuci