Informacions

Les recomanacions de la biblioteca. Les cròniques marcianes de Ray Bradbury

mribas17 on 26/Set/2022 - 09:20

Les cròniques marcianes (The Martian Chronicles, títol original en anglès) és un llibre de relats de l'escriptor estatunidenc Ray Bradbury. Els relats manquen d'un fil argumental fix, però la referència contextual i temporal és la mateixa en tots aquests. Narra l'arribada a Mart i la colonització del planeta per part dels humans, que provoca la caiguda de la civilització marciana i l'extinció dels marcians.

Publicat el 1945, Les cròniques marcianes (reconegut al costat de Fahrenheit 451 com un dels millors llibres de Bradbury), abunda en descripcions poètiques i malenconioses de Mart i els marcians, i de la societat nord-americana de l'època. Si bé el llibre es titula Les cròniques marcianes, s'hi tracten temes perennes de tota la humanitat: la guerra i l'impuls autodestructiu de l'ésser humà, el racisme, tant cap als marcians (Fora de temporada) com cap a les altres persones (Un camí a través de l'aire), i la petitesa de l'individu davant la natura i l'univers (Els homes de la Terra, Vindran pluges suaus).

El llibre va ser traduït al català per Quim Monzó,<sup>[1]</sup> a la col·lecció Clàssics Moderns.

Vaga estudiantil

cgrasset on 21/Set/2022 - 11:44

Us informem que demà divendres dia 23 de setembre hi ha convocada una vaga pel Sindicat d’Estudiants en motiu del canvi climàtic. Tal i com es recull a les NOFC del centre, només l’alumnat de 3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r de Batxillerat i 2n de Batxillerat pot no assistir a classe en l'exercici del dret de reunió sempre que prèviament hagin estat comunicades a la direcció del centre pel consell de delegats i delegades (en funcions).

Recordeu que en el cas que els vostres fills/es hagin sol·licitat participar a la vaga, caldrà que el proper dilluns lliurin al seu tutor/a el justificant “VAGA ALUMNAT-Justificant de Falta d’Assistència” (que podeu trobar l’arxiu de centre a la pàgina web en l’apartat PUBLIC-Documents públics -> 05-Documents de centre -> NOFC) degudament complimentat i signat pels pares, mares o tutors legals.

En el cas que un/a alumne/a no faci vaga, el centre mantindrà les seves portes obertes i funcionarà amb total normalitat.

Reunió de tutories

cgrasset on 21/Set/2022 - 07:41

Ahir vam tenir la sort de poder tornar a obrir les portes del centre a les famílies per fer les reunions amb els tutors i tutores. Un goig veure el pati i les aules plenes de pares, mares, avis, àvies, tiets i tietes! 

Tots som Pius!

Reunió tutories

cgrasset on 20/Set/2022 - 09:34

Benvolgudes famílies,

Us recordem que avui a les 18h hi ha la reunió de tutories de la classe dels vostres fills/es. El punt de trobada serà, per a tots els nivells i grups classe, les pistes esportives de la part de dalt del pati. Allà us rebrà l'Equip Directiu i, posteriorment, el tutor/a corresponent us acompanyarà a l'aula. És molt important que sapigueu a quin grup classe (lletra) assisteixen els vostres fills/es.

Ens veiem aquesta tarda!

Tots som Pius!!

CONVOCATÒRIA D'AJUTS PEL TRANSPORT ESCOLAR D'ESTUDIS POSTOBLIGATORIS NO UNIVERSITARIS. CURS 2022-23

cgrasset on 16/Set/2022 - 11:11

Benvolgudes famílies,

Des de l’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ens informen de les següents convocatòries d’ajuts escolars per alumnes empadronats en aquest municipi:

CONVOCATÒRIA D'AJUTS PEL TRANSPORT ESCOLAR D'ESTUDIS POSTOBLIGATORIS NO UNIVERSITARIS. CURS 2022-23

De forma resumida, aquest són els passos més destacats per sol·licitar l'ajut:

Presentació de la sol·licitud

 • Es pot presentar fins el dia 30 de setembre de 2022
 • La documentació, juntament amb l'imprès de la sol·licitud, s'ha de presentar al Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola

Qui ho pot sol·licitar?

 • El beneficiari ha d'estar cursant estudis postobligatoris (no universitaris)
 • Tant el sol·licitant com el beneficiari han d'estar empadronats a Sant Salvador de Guardiola

Documentació a presentar:

 • Sol·licitud 2022-2023
 • DNI o NIF del sol·licitant i beneficiari de l'ajut
 • Comprovant de matrícula dels estudis que està cursant el beneficiari
 • En cas d'impossibilitat d'ús del servei de bus escolar del Consell Comarcal del Bages, cal presentar la documentació acreditativa de la impossibilitat i un imprès oficial de l'Ajuntament amb les dades bancàries

Descarregar sol·licitud

CONVOCATÒRIA D'AJUTS ESCOLARS MUNICIPALS A ALUMNES AMB NECESSITATS SOCIOECONÒMIQUES PEL CURS 2022-2023

Aquests ajuts estan destinats a llibres d’Educació Primària, a sortides i colònies de 2n cicle d’Educació Infantil i d’Educació Primària i també a llibres, material escolar, sortides i colònies, segons Institut a alumnes d’ESO.

Com sol·licitar-ho?

 • Telemàticament: al web municipal
 • Presencialment: a l’Ajuntament
 • Termini de presentació fins el dia 16 de setembre de 2022

 

Per a més informació, cal posar-se en contacte amb l&#39;Ajuntament trucant al 93 835 80 25.

El llibre del mes: “El mundo y sus demonios” de Carl Sagan

fsolis on 09/Set/2022 - 08:00

L’astrònom i científic, Carl Sagan, ens parla de com el pensament científic és la millor eina que tenim per moure’ns entremig de les “foscors” humanes.

Ens presenta diferents històries, idees i conductes humanes poc útils, perjudicials i/o destructives: pors irracionals, febleses, supersticions, predisposicions, pseudociències, fal·làcies de qualsevol tipus (social, econòmic, polític, religiós, científic ...), violències, autoritarismes, etc.

Per altra banda, ens presenta el pensament científic. En primer moment, imaginació (sorpresa), obertura a noves idees sense obstacles, escoltar a tothom, amb el que això implica, possibilitat de progressar. I en segon moment escepticisme (fonamental), anàlisi crítica de les idees per tal d’evitar la credulitat i la ingenuïtat (saber destriar el gra de la palla). A més, ens descriu què s’ha de fer i què no el pensament escèptic.

Concloent, tal com indica el llibre a la seva portada: la ciència és com una llum entremig de la foscor. Un llibre que hauria de ser la nostra “brúixola”.

Aquest llibre es pot agafar en préstec a la biblioteca.

Comencem! 7 de setembre

cgrasset on 05/Set/2022 - 09:49

Important: 

Quan finalitzi la benvinguda, hi haurà classes normals a tots els nivells fins les 14:30h.

Horaris avaluacions extraordinàries 1r Batxillerat

cgrasset on 19/Jul/2022 - 12:53

Benvolgut alumnat i benvolgudes famílies,

Ja teniu disponibles els horaris dels exàmens de l'avaluació extraordinària de 1r de Batxillerat, que seran el proper divendres 2 de setembre i dilluns 5 de setembre.

Equip Directiu INS Pius Font i Quer

Informació Comanda llibres IDDINK Curs 22-23

ebarbos2 on 10/Jul/2022 - 10:12

Benvolgudes famílies, 

El proper dilluns 11 de juliol a les 20h es farà una reunió virtual adreçada a totes les famílies en la que professionals d'IDDINK ens explicaran com es fa la comanda de llibres online pel proper curs. És interessant connectar-se i seguir la reunió si no heu fet mai  una comanda amb aquest sistema.
 
Podeu connectar-vos a aquest enllaç a TEAMS per participar a la reunió.
 

Si esteu interesssats en fer comanda a través d'IDDINK però teniu dubtes o algun problema per connectar-vos amb la reunió virtual, contacteu amb l'institut i buscarem la manera d'ajudar-vos.

Projecte Manresa-Mauthausen al Canal Taronja

jpons128 on 08/Jul/2022 - 06:04

El nostre institut participa en el projecte Manresa-Mauthausen des de ja fa uns quants anys. El Canal Taronja l’hi ha dedicat una tertúlia en la qual ha participat el Pol Gibert, un dels participants al viatge a Mauthausen d'aquest mes de maig: https://youtu.be/qLX0bqvczV4

L'experiència va marcar tot el grup. El treball previ ens va ajudar a viure-la intensament. Us en deixem algunes fotos!

  Calendari

  Tal dia com avui

1919

L'Assemblea Nacional francesa ratifica a París el Tractat de Versalles.

1968

Desenes d'estudiants són cosits a trets per tropes de l'Exèrcit, després d'una concentració a la plaça de les Tres Cultures a la capital de Mèxic.

1990

La RDA deixa d'existir i s'integra en la RFA.

2002

L'OTAN activa el sistema de defensa mútua, després de rebre proves que inculpen Ossama bin Laden en els atemptats de l'11-S.

  Citacions

La pintura és més forta que jo, sempre acabo per fer el que ella vol. Pablo Picasso