Informacions

El Servei comunitari del Pius col·labora amb el Gran recapte d'aliments

jfons2 on 28/Nov/2022 - 08:53

Durant aquest cap de setmana l’alumnat que fa el Servei Comunitari al nostre institut ha participat activament en el Gran recapte que organitzava el Banc dels aliments en els mercats i supermercats de Catalunya. L’alumnat ha ajudat a recollir aliments i béns de primera necessitat per a les persones que ho necessiten durant el divendres a la tarda i tot el dia de dissabte.

L’activitat del Gran recapte d’aliments, com totes les activitats del Servei comunitari, ha resultat ser una activitat intergeneracional on els alumnes han compartit temps, feina, idees i riure’s amb persones d’edats molt diferents, s’han sentit partícips i integrants de la societat on han après que també poden intentar canviar actuant individualment per una causa col·lectiva. El Servei Comunitari és una experiència molt profitosa per la societat i pels alumnes i humanament molt enriquidora i transformadora.

36a Trobada de delegats i delegades del Bages i Moianès

ebarbos2 on 28/Nov/2022 - 08:29

Dijous 24 de novembre el Consell Comarcal va convocar la 36a trobada de delegats i delegades de l'ensenyament secundari del Bages i Moianès al municipi de Santpedor.

19 alumnes del nostre centre: Aura Lafuente, Mariona Vives, Oluwaseun Nelso Oduntan, Joan Sorribes, Pape Ndiome, Jan Armadans, Marc Negro, Ishu Okolie, Ot Coderch, Olívia Gómez, Nil Costa, Sergi Barón, Marc Giménez, Júlia Subirana, Pau Garcia, Joan Junyent, Marc Bell-lloc, Jana Font i Martí Fernández van ser els nostres delegats i delegades que representaven tot l'alumnat del Pius.

Durant tot el matí, van treballar la responsabilitat i problemàtiques de les seves funcions i com el benestar emocional ens pot ajudar a tots a conviure millor dins les aules. Ara els toca traspassar tot el que han viscut i après als companys i companyes de l'institut.

 

Acte 25 N per l'eliminació de la violència envers les dones.

ebarbos2 on 28/Nov/2022 - 07:47

"La violència és el darrer recurs dels incompetents" Isaac Asimov

Des de l'Institut Pius Font i Quer ens hem afegit als actes de la campanya del 25 de novembre per l'eliminació de la violència envers les dones.

Durant les darreres setmanes a tutoria s'han treballat diversos manifestos  contra la violència i alguns d'aquests s'han enviat al concurs organitzat pel SIAD

A la darrera hora lectiva del divendres 25, ens vam trobar tot el professorat i alumnat per llegir-ne una sel-lecció en un acte presentat pel Martí Sorribes i la Salma Ben El Fassi i amenitzat amb actuacions de diferents grups d'alumnes. Agraïm l'organització d'aquest acte a l'Anna Gomà, la Judit Fons i a tots els voluntaris i voluntàries que el van fer possible. Tant de bo en un futur no calgui cap acte per demanar que s'elimini la violència envers les dones o cap altre.

 

La família Pius als Premis Lacetània

igarc28 on 22/Nov/2022 - 07:43

El passat divendres 18 de novembre es van entregar els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, en la seva 40a edició a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent.

El nostre institut pot estar triplement satisfet pels reconeixements rebuts en tres de les seves modalitats.

El premi Revista Dovella per a treballs de recerca per a joves es va atorgar ex aequo al Daniel Gubianas per el seu treball de recerca “Sant Ignasi, el pelegrí que crida a la festa”, ex alumne del Pius, per a la seva contribució a engrandir la figura de Sant Ignasi.

El premi a la Projecció Artística en acrílic va ser per a Josep Morral, ex professor de Visual i Plàstica del Pius, recentment jubilat, per a la seva trajectòria artística.

Finalment, el premi Empremta a una iniciativa personal o col·lectiva va recaure en l’Associació Memòria i Història de Manresa, de la qual Jordi Pons, professor d’història del Pius, n’és un membre actiu, contribuint a la recuperació de la memòria històrica.

Va ser una gala de lliurament de premis meravellosa, amb actuacions en directe de música i dansa, on es va poder copsar la gran feina a nivell cultural i artístic que s’està desenvolupant al Bages i Moianès i la contribució del nostre centre fer-ho possible.

Crec que és un bon motiu per a felicitar-nos tots plegats.

 

Projecte Democràcia

igarc28 on 22/Nov/2022 - 03:43

Els alumnes de 1r ESO D van acabar la setmana passada el primer projecte dedicat a la Democràcia. Aquest projecte consta de dues fases, la primera és aprofundir en el concepte de democràcia, què vol dir, tipus de democràcies, la seva història, etc. L'activitat principal va ser simular unes eleccions a l'aula complint amb tots els requisits, campanya electoral inclosa, creació de mesa i recompte de vots, fins i tot teníem interventors per assegurar-nos que tot es desenvolupava de forma correcta. La  segona fase anava sobre el consens, del tot imprescindible per a una bona democràcia. Després del treball sobre l'argumentació, la tasca final va consistir en fer un debat on van haver de posar en pràctica totes les normes apreses per a poder debatre amb èxit. La veritat és que ho van fer molt i molt bé.

 

Xerrada d'Àlex Pujols: Música i societat

mvaler16 on 21/Nov/2022 - 11:50

El Dilluns 17 d'octubre l'Àlex Pujols (conegut com a baixista del grup Txarango) va visitar el nostre institut per oferint-nos una xerrada als alumnes de 3er d'ESO organitzada a través de la Casa de la Música de Manresa.

l'Àlex, a partir de la seva experiència, ens va mostrar com van ser els inicis del grup Txarango i l a manera en que es van organitzar com a COOPERATIVA: un tipus d'organització que posa en valor a les persones i el seu treball (i no el capital), i que es basa en principis democràtics i d'igualtat entre els seus membres.

Ens va explicar de quina manera l'economia social i solidària està incidint en noves propostes culturals, posant-nos exemples sobre la gestió de  festivals com Esperanzah! 

Des de  la música també es pot treballar per aconseguir un canvi de consciència social.

 

"Pius Font i què?"

cgrasset on 21/Nov/2022 - 10:05
Aquest any els estudiants de primer de batxillerat que estem cursant l’assignatura de problemàtiques socials, hem creat un panell de notícies actuals anomenat "Pius Font i Què", que el podeu trobar a l’entrada de l’institut. 
 
Aquestes notícies són problemàtiques socials que passen al voltant del món. Cada setmana els estudiants presentem una notícia diferent i el panell es va actualitzant.
 
Us convidem a que hi feu una ullada per mantenir-vos informats del que passa arreu del món!
 
Gina Vila i Judit Paul

Erasmus+ meeting in Finland

rserenti on 21/Nov/2022 - 09:14

This week three teachers from our high school (Antoni Carbonell, Rosa Serentill and Sole Gonzalo) have spent four days in Finland to meet our Erasmus + partners. Our destination was Jyväskyllä, in the center of Finland, and there we were welcomed by Pirjo and Jarkko, who took us to their high school Gradia Jyväskyllä and showed us their facilities as well as their projects. During these days, we worked together to organize the Erasmus + project and the future mobilities with our students. Thanks to this visit, we learned more about Finnish education by the school principal and we set the main goals with our partners, which are all related to enviromental issues like sustainability and climate change. Furthermore, we were also invited to a meeting on sustainable transportation by the environmental responsible of Jyväskyllä at the city hall. All in all, it was a fantastic trip to meet our Finnish partners and the experience was very enriching for everyone involved.

CICLE DE XERRADES PER A FAMÍLIES

cgrasset on 18/Nov/2022 - 13:26

El proper dimarts 22 de novembre, de 18.30 h a 20 h, a la sala d'actes Simeó Selga de l'Institut Lluís de Peguera, plaça Espanya, 2, de Manresa, tindrà lloc la

primera xerrada del curs 2022-23 del CICLE DE XERRADES PER A FAMÍLIES  amb el títol El meu fill/a s'agrada? a càrrec de Laura Fernández Sánchez graduada en Psicologia i Tècnic Superior en Dietètica.

Us adjuntem el cartell amb més informació

Per tal de garantir la recepció dels correus electrònics massius que s’enviïn des de l’AMPA, estem utilitzant una plataforma d’automatització anomenada Mailchimp, és important que reviseu la safata del vostre correu comercial “Promocions” ja que a vegades es col·loquen en aquí, només caldrà dir-li, que a partir d’ara, aquests correus vagin sempre a la safata d’entrada.

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE L’AMPA DE L’IES PIUS FONT I QUER

cgrasset on 18/Nov/2022 - 13:26

Dia i hora: Dimecres 30 de novembre, a les 19 h

Lloc: a la biblioteca de l’Institut 

Ordre del dia 

Benvinguda

Lectura i aprovació de l’acta de l’assemblea anterior

Aprovació dels comptes del curs 21-22

Presentació del pressupost del curs 22-23

Consell escolar

Informacions diverses de l’AMPA:

Extraescolars

Xerrades

Projecte Equipa’t

Iddink

Propostes d’inversió en mancances de l’institut

Servei Biblioteca

Modificació dels estatuts: canvi de denominació de l’associació d’AMPA a

AFA

Renovació dels càrrecs de la Junta directiva

Precs i preguntes

 

  Calendari

  Tal dia com avui

1848

La ciutat suïssa de Berna és reconeguda com a capital única de la Confederació Helvètica.

1855

La reina viuda d'Alfons XII, Maria Cristina, proclamada uns dies abans regent d'Espanya, jura fidelitat a l'hereu de la Corona.

1912

Tractat francoespanyol sobre el Marroc, que concedeix a Espanya la zona nord del país.

1936

Guerra Civil espanyola. Afusellat a Paracuellos del Jarama (Madrid) el dramaturg Pedro Muñoz Seca.

1990

John Major és elegit primer ministre del Regne Unit pel Partit Conservador.

2001

Els presidents Aznar i Bush segellen a la Casa Blanca, la cooperació entre els EUA i Espanya en matèria de terrorisme.

  Citacions

Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer Lluís Companys