Informacions

Enllaços classes virtuals

dferre20 on 17/Gen/2022 - 07:13

Benvolgudes famílies,

Us compartim els diferents enllaços (per nivell i grup) a través dels quals els vostres fills/es es poden connectar a les classes virtuals en el cas que estiguin confinats i el seu grup estable estigui confinat (ho sabreu perquè haureu rebut un correu de part de l'institut informant-vos). Recordeu que si el grup estable no està confinat les classes es realitzaran únicament de forma presencial.

Equip Directiu INS Pius Font i Quer

El llibre del mes: "El misteri de Nadal" de Jostein Gaarder

mcirera on 13/Gen/2022 - 11:53

Joakim es fa amb un calendari d’Advent que amaga més d’un relat, el relat que s’explica finestreta rere finestreta, però també el relat de l’origen del calendari. La història que explica el calendari és la d’un grup de personatges cada vegada més nombrós que fa un viatge temporal i espacial des de la Noruega del s. XX fins al Betlem de l’establia. La segona història la protagonitza la família que llegeix el calendari i que intenta buscar la persona que el va crear. Una novel·la ideal per llegir-la acompanyats d’un bon atles i a manera de calendari d’advent.

Aquest llibre es pot agafar en préstec a la biblioteca.

Gestió COVID

cgrasset on 11/Gen/2022 - 13:05

Us informem del protocol que seguirem en casos d'alumnat positiu de COVID o confinament per ser contacte estret.

1. Si el grup estable està confinat (o parcialment confinat), es manté el contacte amb l'alumnat a través de la missatgeria del Moodle i les classes es realitzaran simultàniament de manera presencial amb l'alumnat que pot assistir a l'aula i virtualment a través de la plataforma Google Meet amb l'alumnat que ha de romandre a casa. Els enllaços de les reunions es compartiran amb les famílies, l'alumnat i tot el professorat de l'equip docent quan es doni el cas.
 
2. Si el grup estable no està confinat però hi ha algun/a alumne/a que sí (positiu o contacte estret), les classes es realitzaran únicament de forma presencial. L'alumnat confinat mantindrà el contacte a través de la missatgeria del Moodle i demanarà als companys/es per fer el seguiment de les matèries. El mateix procediment se seguirà en cas que un/a alumne/a no pugui assistir al centre per malaltia comuna. En el cas de Batxillerat, si l'alumne no presenta símptomes (o són lleus) i ha d'estar confinat podrà demanar realitzar les classes de forma virtual i, sempre i quan sigui possible, podrà fer el seguiment de les classes a través del Google Meet com si es tractés del cas 1.

Visita a la planta potabilitzadora d'aigües de Manresa

mdalmas7 on 10/Gen/2022 - 09:04

Abans d'acabar l'any l'alumnat de 2n d'ESO vam fer una sortida a la planta potabilitzadora d'aigües de Manresa.

Vam veure les instal·lacions on es potabilitza l’aigua pel consum humà de Manresa, que arriba a la ciutat des del Llobregat mitjançant la Sèquia i és embassada al llac artificial de l’Agulla. Durant la visita ens van explicar el procés de tractament de l’aigua: reixes, decantació, filtres de sorra, cloració i dipòsits i, també, vam poder fer un petit experiment!

Una visita que ens va servir per conèixer tots els tractaments que s'apliquen a l'aigua per tal que arribi amb garanties sanitàries a casa nostra i, també, per reflexionar sobre l'ús i consum que en fem en el nostre dia a dia.

 

Nadal al PIUS 2021

morive1 on 10/Gen/2022 - 08:58

I quina millor manera que celebrar el solstici d’hivern al Pius, que amb un Festival Online, una xocolatada i repartiment de regals per part dels Reis Mags d’Orient, amenitzat amb Nadales.

Així va ser la celebració de l’últim dia escolar de l’any 2021.

L’absentisme com a mesura per a l’èxit escolar en temps de pandèmia

cgrasset on 28/Des/2021 - 10:41

El Departament d’Educació ha publicat avui un informe en què s’insta a tot l’alumnat de Catalunya a fer absentisme i, no només en les sortides curriculars, que ja eren obligatòries i hi havia alumnat que deia no voler assistir-hi, sinó en totes les jornades lectives d’aquí a final de curs, sempre i quan sigui possible.

Visita al Museu Valentí Masachs

qfrancas on 23/Des/2021 - 17:44

Per acabar l'any l'alumnat de 1r d'ESO hem anat a visitar el museu Valentí Masachs, ubicat a l'UPC de Manresa. Durant la visita hem descobert moltes de les aplicacions dels minerals i roques, algunes ens han sorprès d'allò més. També hem reflexionat sobre l'explotació d'aquest tipus de recursos i l'ús que n'estem fent. Però una de les coses que més ens ha fascinat és una de les propietats d'alguns minerals: la fluorescència!

Programa escola i empresa. ANTONI SORIANO & JIMAN 07 SL

rserenti on 20/Des/2021 - 08:03

El dia 15/12 va venir al centre l'ANTONI SORIANO dins el Programa escola i empresa. L'Antoni és llicenciat en químiques i té l'empresa ANTONI SORIANO & JIMAN 07 SL. Va explicar la seva trajectòria professional com el seu pas per promotores musicals ( Live Nation, Dr. Music..) la restauració de concerts a Sevilla, Madrid, Valencia, Santiago de Compostela, Barcelona, etc. i finalment la gestió de dos locals d'una franquícia.  També va explicar un exemple de creació empresarial i emprenedoria. Molt interessant!

Inici del Servei Comunitari

jfons2 on 20/Des/2021 - 07:16

El passat diumenge 12 i dilluns 13 de desembre l’alumnat de 3r d’ESO va començar les col·laboracions amb les entitats dins del projecte del Servei Comunitari. Ho van fer col·laborant amb l’entitat del Pessebre Vivent del Pont Llarg i Càritas.

L'alumnat va conèixer les representats de les entitats i van dur a terme diferents activitats durant la jornada.

La ruta ignasiana

gvendre3 on 20/Des/2021 - 05:34

El dia 12 de novembre , amb ocasió dels 500 anys d’estada de sant Ignasi a Manresa, l’alumnat de religió del centre va fer una sortida matinal recorrent part de la ruta ignasiana. Amb els apunts i les fotografies que van prendre, han confeccionat aquests tríptics informatius. Són uns artistes!

  Calendari

  Tal dia com avui

1938

Comencen a circular els nous bitllets d'una pesseta a Espanya.

1974

Egipte i Israel arriben a un acord que posa fi a les hostilitats entre els dos països.

1991

El Congrés dels Diputats abona majoritàriament la posició del Govern espanyol en la crisi del golf Pèrsic, amb l'oposició d'IU i part del Grup Mixt a la participació d'Espanya en la força multinacional contra l´Iraq.

1999

Remodelació del Govern d´Aznar en tres carteres: Treball Manuel Pimentel substitueix Arenas, Cultura i Educació Mariano Rajoy substitueix Esperanza Aguirre que passa a presidenta del Senat, i Administracions Públiques Ángel Acebes substitueix Rajoy.

  Citacions