Notícies » AMPA

Xerrada AMPA: Neuroeducació i el cervell adolescent

Enviada per vgrau el 16/Mar/2017 - 09:19
Imatge 0 per Xerrada AMPA: Neuroeducació i el cervell adolescent

Dins del cicle de xerrades organitzat per l'AMPA, aquest dijous dia 16 de març de 2017 a els 20:30h, comptarem a l'INS Pius Font i Quer amb la ponent Anna Carballo (Psicòloga i doctora en Neurociències) que ens parlarà sobre "Neuroeducació i el cervell adolescent".

"Per què el meu fill o la meva filla adolescent no pensa les coses abans d'actuar?".

"I, per què canvia d'humor tan fàcilment?"

"I, com és que mai no em vol fer cas?"

Aquestes i altres preguntes troben resposta en les característiques maduratives del cervell adolescent que descriu la neurociència, i conèixer-les ens pot ajudar a entendre millor la seva manera de fer, pensar i sentir per a ajudar-los i ajudar-les a transitar per aquesta etapa de forma satisfactòria.


AMPA: 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (4a xerrada)

Enviada per vgrau el 30/Gen/2017 - 14:20
Imatge 0 per AMPA: 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (4a xerrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el proper dijous dia 16 de febrer de 2017 ales 19h a l'Espai Plana de l'Om de Manresa.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (3a xerrada)

Enviada per vgrau el 14/Gen/2017 - 08:58
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (3a xerrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 19 de gener de 2017.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (2a xerrrada)

Enviada per vgrau el 18/Nov/2016 - 17:53
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (2a xerrrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 23 de novembre.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares

Enviada per vgrau el 10/Nov/2016 - 19:43
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 16 de novembre.


Xerrada: Comunicació afectiva i efectiva amb adolescents

Enviada per asuris el 15/Des/2015 - 09:05
Imatge 0 per Xerrada: Comunicació afectiva i efectiva amb adolescents

En el marc del 9è cicle de xerrades per a pares i mares, l'Ajuntament de Manresa juntament amb un grup d'escoles de primària de Manresa, les AMPA's i la FUB organitzen la xerrada "Comunicació afectiva i efectiva amb adolescents. Missatges clars i valents per educar adolescents" a càrrec d'Eva Bach.

L'acte tindrà lloc el dimarts 15 de desembre a les 19:30h a l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa. L'entrada és lliure.

L'Eva Bach és pedagoga, mestra, escriptora, conferenciant, formadora de formadors, orientadora i terapeuta familiar i mare de dos fills. En aquesta xerrada explicarà claus i requisits per a una bona educació i relació amb els adolescents. Com establir una bona sintonia i entendre'ls millor, i es donaran exemples per educar amb tendresa, respecte, determinació i fermesa en l'adolescència.


Lloguer d’armariets personals per a l’alumnat

Enviada per jfons el 26/Jul/2014 - 09:21

 Instruccions lloguer d’armariets personals per a l’alumnat

L’AMPA de l’Institut Pius Font i Quer ofereix a l’alumnat la possibilitat de llogar un armariet per guardar-hi els seus objectes personals. Aquests armariets estan situats al corredor del 1r pis i s’hi pot accedir ininterrompudament durant tot l’horari escolar.

El preu del lloguer és de 30 € anuals. Amb aquest preu es dóna una clau; si se’n volen més, cal marcar-ho en el rebut i es cobraran 4€ per cada clau suplementària.

Es cobrarà directament al Banc de Sabadell; als seus caixers automàtics, menú – Altres, submenú: - Pagament a tercers, introduir el codi de l’AMPA, no: 001632. Pel que fa a les comissions bancàries, s’ha pogut gestionar de manera que no en cobrin; un cop fet el pagament, s’haurà de portar el rebut a consergeria abans del dia 5 de setembre de 2014.


Projecte Llibre Verd

Enviada per ngarcia2 el 12/Jun/2014 - 09:29

Us informem que ja està obert el formulari de sol·licitud del llibre verd. L'últim dia per fer la sol·licitud és el 24 de juny. Els llibres de lectura que en el llistat apareixen com a llibre verd, no s'han de sol·licitar, ja que es deixaran en préstec a la biblioteca.

Els alumnes que vulguin demanar el llibre verd, però tinguin matèries pendents i encara no sàpiguen les notes o hagin de recuperar al setembre, haurien de fer la sol·licitud directament a la bibliotecària durant el mateix termini.

A partir del 24, farem les llistes amb els llibres demanats i l'import a pagar per alumne i ja us informarem sobre com fer el pagament.

La resta de llibres es podran demanar a les llibreries Sobrerroca a través de la pàgina web o a l’Abacus, anant a la botiga o bé per la pàgina web.

AMPA INS Pius Font i Quer


23a Mostra de Teatre als Instituts

Enviada per ngarcia2 el 01/Jun/2012 - 07:47
Imatge 0 per 23a Mostra de Teatre als Instituts

Benvolguts/des,

Ens plau comunicar-vos que el dia 5 de juny es farà la representació de teatre de l'Institut Pius Font i Quer dins de la 23a Mostra deTeatre als Instituts de Manresa. L'obra representada és Hotel Francisco Camps. Hi podrem veure la bona feina que ha fet  l'alumnat que participen al Taller de Teatre, dirigit per Ada Andrés Arisa.

Així doncs, us convidem a tots i a totes a passar una bona estona el dimarts 5 de juny a les 2/4 9 del vespre al Teatre Conservatori de Manresa. L'entrada a la representació és gratuïta.


Exposició Itinerant: Els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum

Enviada per ngarcia2 el 16/Abr/2012 - 13:14

Des de l'AMPA de l'Institut Pius Font i Quer us volem convidar els pares i mares de l'alumnat a visitar l'exposició CONTROLES?

Es tracta d'una exposició sobre la prevenció de les conductes de risc i de les drogodependències, dirigida als joves i a les seves famílies.

L'exposció romandrà oberta a la sala d'exposicions del Centre Cultural El Casino del 12 al 29 d'abril del 2012.

Disposeu de més informació al document adjunt.


Ajut individual de menjador del C C del Bages 2012-2013

Enviada per ngarcia2 el 15/Mar/2012 - 16:47

Benvolgudes famílies,

Ja podeu sol·licitar l'Ajut Individual de Menjador del Consell Comarcal del Bages.

Les sol·licituds les podeu descarregar a la web del Consell Comarcal o  recollir-les al Servei d'Orientació de l'Institut Pius Font i Quer.

El darrer dia  per presentar les sol·licituds és el 30 de març del 2012 al Servei d'Orientació.

Al document adjunt trobareu les bases de la convocatòria i requisits per sol·licitar-lo.

Infomació beques de menjador 2012-13


Taller de teatre curs 2011-2012

Enviada per ngarcia2 el 02/Des/2011 - 11:46

Comença el taller de teatre a l'Institut Pius Font i Quer, el dimecres 11 de gener del 2012, en horari de 12.30 a 14.30h

Podeu descarregar-vos el fitxer adjunt per obtenir més informació. És important que porteu la part inferior del document signat al Servei d'Orientació de l'Insitut Pius Font i Quer, abans del dimecres 21 de desembre del 2011.

Inscripcions TALLER DE TEATRE.pdf


Taller "Aprenem Junts"

Enviada per ngarcia2 el 24/Mai/2011 - 09:40

Des de l'AMPA del Pius Font i Quer us volem informar de: Des del Servei de Suport i Intervenció a les Famílies us volem informar del taller per a pares i mares que properament es durà a terme, anomenat? Aprenem Junts? on es parlarà dels límits i l'autoritat amb els nostres fills/es, la i l'afecte, l'autonomia i les tasques familiars i la importància del joc, i el de "Com crear hàbits d'autonomia", en el què es donaran eines per a crear hàbits d'estudi, del son, d'alimentació i d'higiene i emocionals". En el document adjunt podeu trobar tota la informació necessària sobre els tallers.


"Estudiar a la Universitat, la tenim a prop"

Enviada per jfons el 27/Abr/2011 - 11:51
El dijous 28 d'abril tindrà lloc la propera xerrada del PEC, que ha estat proposada i organitzada des de l'Ampa del Pius. És una taula rodona titulada "Estudiar a la Universitat, la tenim a prop" i està principalment adreçada tant als pares i mares com als nois i noies que veuen a prop l'accés a la Universitat. Serà una bona oportunitat per demanar dubtes i veure què hi ha de diferent en el pas de secundària a la universitat. A la taula hi hauran tant professors com estudiants que comentaran els seus punts de vista.
Adjuntem el pdf informatiu.

Esperem que sigui del vostre interès,

AMPA Pius Font i Quer


Assemblea General de l'AMPA

Enviada per ngarcia2 el 07/Oct/2010 - 08:06

Tal com es va comunicar a les reunions d'inici de curs, us convoquem a l'Assemblea General de l'AMPA el proper dijous 14 d'octubre a les 20:30 a la biblioteca del centre, amb els següent ordre del dia:

Benvinguda i explicació sobre l’AMPA

1.      Lectura i aprovació de l'acta anterior

2.      Aprovació dels comptes 2009-2010.

3.      Aprovació del pressupost 2010-2011.

4.      Elecció del censor de comptes.

5.      Informació del Projecte llibre verd.

6.      Informació de les activitats extraescolars.

7.      Informació del menjador

8.      Torn obert de paraules

 

1a Convocatòria: 20:00 / 2a Convocatòria: 20:30

 


Sol·licitud llibres "Projecte Llibre Verd 2010-2011 " (3r i 4t d'ESO)

Enviada per ngarcia2 el 29/Jun/2010 - 14:11

Només fins dissabte 3 de juliol per cofirmar si es volen o no els llibres de Projecte Llibre Verd !


Presentació del llibre " Després de classe..."

Enviada per ngarcia2 el 06/Abr/2010 - 11:13

El Toni Argent és professor de secundària del Departament d'Educació (especialitat matemàtiques i economia). Fa uns mesos que ha sortit publicat el seu primer llibre sobre educació, aquest porta per títol "Després de classe...". Tracta sobre la seva experiència impartint classes particulars de reforç durant més de 15 anys en els quals ha pogut comprovar tota una sèrie de canvis socials, familiars, econòmics...


Moodle a les aules

Enviada per ngarcia2 el 16/Feb/2010 - 08:57

L’AMPA de l’IES Pius Font i Quer us convida dijous 25 de febrer del 2010 a les 20h a una sessió formativa per a pares i mares sobre l'aplicació de les noves tecnologies a l'aula. Us agrairíem que les persones interessades en aquesta xerrada ens ho féssiu saber per correu electrònic ampapfq@gmail.com coma molt tard el dimecres 24 de febrer, ja que és necessari la utilització dels ordinadors del centre.


Ajuts individuals de menjador 2010-2011

Enviada per ngarcia2 el 05/Feb/2010 - 11:06

S’obre la convocatòria d’Ajuts Individuals de Menjador per al curs 2010-2011.El període per fer la sol·licitud i de lliurament dels documents necessaris es fins el 26 de març del 2010 inclòs, al despatx del Servei d’Orientació, de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00h.

Per a més informació, obriu aquest document.


3er Cicle de xerrades per a mares i pares 09-10

Enviada per ngarcia2 el 20/Nov/2009 - 11:11

“Com parlar amb els adolescents sobre sexe”. Dijous, 26 de novembre de 2009 a les 20.00h a l’Auditori de Caixa Manresa.


Comissió Menjador-Transport Escolars

Enviada per ngarcia2 el 16/Nov/2009 - 10:20

Des de l’AMPA es vetlla per la continuïtat i millora dels serveis del menjador i transport escolars de l’IES Pius Font i Quer.

El dimarts 17 de novembre de 2009, a les 19h la Comissió Menjador-Transport Escolars farà una reunió per abordar aquests temes.

Es convida a tots aquells/es pares i mares que estiguin interessats/des i vulguin fer propostes a venir a la reunió.

Els vostres suggeriments i idees són importants.

Salutacions.


Propera assemblea de l'AMPA

Enviada per mdomenech_t2 el 22/Oct/2009 - 08:42

Pares i mares de l’IES PIUS FONT I QUER:

Saps què es fa a l'AMPA?.

Et preocupa el funcionament del menjador?.

Voldries saber com ha anat el Projecte Llibre Verd?.

T'agradaria que es fessin més activitats extra-escolars al centre?

T'interessa que s'organitzin xerrades?

Tens propostes a fer?

Vine a l'Assemblea del proper dijous 29 d'octubre a les 20:30h!

L’acte es farà a la biblioteca del centre; començarem puntualment a les 20:30 hores.


Qüestionari activitats extraescolars

Enviada per cmolgosa el 09/Jul/2009 - 07:46

Des de l'Ampa volem impulsar altres activitats extraescolars, especialment esportives, ja que s'ha constituït oficialment l'Associació Esportiva.

Per detectar quines són les preferències de l'alumnat, us agrairem que respongueu el qüestionari on-line que trobareu a l’adreça següent:

http://tinyurl.com/extraescolars-pius


L'educació del futur i els valors

Enviada per jestany_1 el 19/Oct/2004 - 08:27

El senyor Javier Elzo, Catedràtic de Sociologia de la Universitat de Deusto, director d’investigacions de l’Instituto Deusto de Drogodependencias, president del Forum Deusto i membre de l’Steering Committee de l’European Values Study ha publicat un article dins el cicle "Debats de l'educació" organitzat per l'UOC i la Fundació Jaume Bofill, titulat " L’educació del futur i els valors " on defensa que:


Reunió anual AMPA

Enviada per jestany_1 el 17/Oct/2003 - 15:36

El Dimecres dia 15 es va fer la reunió anual de l'AMPA on va fer un repàs de les activitats dutes a terme el curs passat – un recull d'aquestes activitats estarà a la revista que ben aviat rebrem totes les famílies -.

També es van fer una sèrie de propostes per aquest nou curs que es canalitzaran a través de la Junta de l'Ampa. Aquest any hi ha hagut algunes baixes a la Junta, en primer lloc, perquè alguns dels pares, ja no tenen fills a l'Insti i d'altres, no els hi és possible dedicar-s'hi. A més d'agrair des d'aquí la col·laboració de tots els que no continuen, voldríem encoratjar als pares a que s'apuntin.

Si voleu més informació no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. En aquesta mateixa pàgina hi trobareu l'adreça electrònica.

« 1 2 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dijous, 30 de març
08:00 Visita al Cau Ferrat i ruta modernista a Sitges
dilluns, 3 d'abril
Viatge final d'etapa a Gran Canària
09:00 Xerrada explotació infantil ( 3r ESO A)
09:00 Testimoniatge víctimes v.g A. Lilium / PC Lledoners
10:30 Taller del Coltan 1a Part ( 3r B)
11:30 Taller del Coltan 2a Part ( 3r B)
dimarts, 4 d'abril
Taller Coltan 3r D ( 2a part)
08:00 Sortida centre de l'Aigua de Can Font 1r ESO A
08:00 Sortida Parc de l'Agulla 1r B i 1r D
09:00 Xerrada explotació infantil ( 3r ESO B)
10:30 Taller Coltan 3r D ( 1a part)
11:30 Sortida centre de l'Aigua de Can Font 1r ESO C
dimecres, 5 d'abril
Els joves del Bages. Proagonistes d'un demà millor
08:00 Sortida centre de l'Aigua de Can Font 1r ESO D
08:00 Sortida Parc de l'Agulla 1r A i 1r C
09:00 Xerrada explotació infantil ( 3r ESO C)
10:30 Taller Coltan 3r A( 1a part)
11:30 Taller Coltan 3r A( 2a part)
11:30 Sortida centre de l'Aigua de Can Font 1r ESO B
dijous, 6 d'abril
09:00 Xerrada explotació infantil ( 3r ESO D)
10:20 Taller " La llum que portes dins" 1r A i 1r B (1a part)
10:30 Taller Coltan 3r C ( 1a part)
11:20 Taller " La llum que portes dins" 1r A i 1r B (2a part)
11:30 Taller Coltan 3r C ( 2a part)
12:30 Taller " La llum que portes dins" 1r C i 1r D (1a part)
13:00 Taller " La llum que portes dins" 1r C i 1r D (2a part)

Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC 2015-18

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1939

València és ocupada pels feixistes.

1615

S'atorga a Cervantes autorització reial per a la impressió de la segona part d'El Quixot.

1867

Els Estats Units compren Alaska a Rússia per set milions dos-cents mil dòlars.

1979

Adolfo Suárez és investit president del Govern espanyol, després d'obtenir el vot de confiança del Congrés.

1980

Es constitueix a Guernica el Parlament Basc.

1981

Atemptat contra el president dels Estats Units, Ronald Reagan, ferit sense conseqüències greus.

1986

Linda Jacobsen, sotmesa a fecundació in vitro a Londres, dóna a llum quintigèmins.

1994

El Parlament bosnià aprova la Constitució de la Federació croatomusulmana.

1909

Queda reconegut oficialment el dret de vaga a Espanya.

  Citacions

Els bons artistes copien, els grans roben. Pablo Picasso

  Platea jove