Notícies » AMPA

Xerrada: Els nostres fills i la cultura de l'esforç

Enviada per vgrau el 20/Abr/2017 - 22:02
Imatge 0 per Xerrada: Els nostres fills i la cultura de l'esforç

L'AMPA de l'INS Pius Font i Quer va convidar al Pere Alastrué a fer una xerrada titulada: "Els nostres fills i la cultura de l'esforç". La xerrada va tenir lloc aquest dimecres dia 19 d'abril i va comptar amb la participació d'una representació important de famílies d'alumnat de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat. Una cinquantena de persones van poder escoltar i participar de les interessants reflexions d'aquest Psicòleg Manresà i ex-alumne del Pius. La seva experiència personal lligada amb les interessants pautes que va donar, van fer que la xerrada fos d'allò més profitosa. Paraules com "motivació", "esforç", "valors", "autoestima", etc... van ser analitzades des de diferents punts de vista, trencant alguns dels tòpics i mites que tothom anem arrossegant.


Xerrada AMPA: Neuroeducació i el cervell adolescent

Enviada per vgrau el 16/Mar/2017 - 09:19
Imatge 0 per Xerrada AMPA: Neuroeducació i el cervell adolescent

Dins del cicle de xerrades organitzat per l'AMPA, aquest dijous dia 16 de març de 2017 a els 20:30h, comptarem a l'INS Pius Font i Quer amb la ponent Anna Carballo (Psicòloga i doctora en Neurociències) que ens parlarà sobre "Neuroeducació i el cervell adolescent".

"Per què el meu fill o la meva filla adolescent no pensa les coses abans d'actuar?".

"I, per què canvia d'humor tan fàcilment?"

"I, com és que mai no em vol fer cas?"

Aquestes i altres preguntes troben resposta en les característiques maduratives del cervell adolescent que descriu la neurociència, i conèixer-les ens pot ajudar a entendre millor la seva manera de fer, pensar i sentir per a ajudar-los i ajudar-les a transitar per aquesta etapa de forma satisfactòria.


AMPA: 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (4a xerrada)

Enviada per vgrau el 30/Gen/2017 - 14:20
Imatge 0 per AMPA: 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (4a xerrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el proper dijous dia 16 de febrer de 2017 ales 19h a l'Espai Plana de l'Om de Manresa.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (3a xerrada)

Enviada per vgrau el 14/Gen/2017 - 08:58
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (3a xerrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 19 de gener de 2017.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (2a xerrrada)

Enviada per vgrau el 18/Nov/2016 - 17:53
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares (2a xerrrada)

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 23 de novembre.


10è Cicle de Xerrades per a mares i pares

Enviada per vgrau el 10/Nov/2016 - 19:43
Imatge 0 per 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares

Us informem de la propera xerrada dirigida a les famílies inclosa en el 10è Cicle de Xerrades per a mares i pares i que es portarà a terme el dia 16 de novembre.


Ajuts escolars 2016-2017 de l'Ajuntament de Manresa

Enviada per aclosas1 el 19/Mai/2016 - 04:23

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja estan oberts el terminis per sol·licitar els ajuts escolars de l’Ajuntament de Manresa.

Aquest any hi ha alguns canvis

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 JA REBIEN L’AJUT:

Han de presentar una instància al servei d’orientació de l’INS Pius Font i Quer abans del 3 de juny. L’institut s’encarregarà de portar-les totes a l’Ajuntament.

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 NO REBIEN L’AJUT O QUE HAN TINGUT CANVIS EN LA SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA:

Han de demanar hora a l’Ajuntament de Manresa. Les dates per poder sol·licitar cita són del 30 d’agost al 2 de setembre. Per sol·licitar cita podeu trucar per telèfon (938752507) o anar a la planta baixa de l’edifici Infants a la crta. de Vic, núm. 16 de Manresa.

En els següents enllaços trobareu:

Per qualsevol altre dubte, poder trucar al 938742408 cada matí de 9h a 13h.


Taller extraescolar de teatre curs 2015-2016

Enviada per asuris el 21/Set/2015 - 19:21
Imatge 0 per Taller extraescolar de teatre curs 2015-2016

Ja estan obertes les inscripcions pel Taller extraescolar de teatre del curs 2015-2016. Teniu temps d'apuntar-vos-hi fins el divendres 2 d'octubre. Els interessats cal que porteu la butlleta que trobareu fent clic aquí, al Servei d'orientació de l'AMPA.

Seguiu llegint per veure tota la informació


Projecte Llibre Verd

Enviada per ngarcia2 el 12/Jun/2014 - 09:29

Us informem que ja està obert el formulari de sol·licitud del llibre verd. L'últim dia per fer la sol·licitud és el 24 de juny. Els llibres de lectura que en el llistat apareixen com a llibre verd, no s'han de sol·licitar, ja que es deixaran en préstec a la biblioteca.

Els alumnes que vulguin demanar el llibre verd, però tinguin matèries pendents i encara no sàpiguen les notes o hagin de recuperar al setembre, haurien de fer la sol·licitud directament a la bibliotecària durant el mateix termini.

A partir del 24, farem les llistes amb els llibres demanats i l'import a pagar per alumne i ja us informarem sobre com fer el pagament.

La resta de llibres es podran demanar a les llibreries Sobrerroca a través de la pàgina web o a l’Abacus, anant a la botiga o bé per la pàgina web.

AMPA INS Pius Font i Quer


Sol·licitud llibre verd curs 2012-2013

Enviada per ngarcia2 el 14/Jun/2012 - 09:01

Ja podeu sol·licitar els llibres que necessiteu del Projecte Llibre Verd. Per cada llibre podeu dir si el voleu o no (potser ja el teniu, us el poden deixar o el voleu comprar). El termini de sol·licitud acaba el dia 24 de juny. Un cop finalitzat el període, farem l'assignació i, al cap d'uns dies, informarem sobre els llibres que us hem assignat. Un cop acabat el procés i quan tinguem tots els llibres assignats, no se'n podran demanar més.

Podeu fer la sol·licitud mitjançant el següent formulari. Agrairíem que, encara que no vulgueu cap llibre, ompliu el formulari perquè quedi constància de la vostra resposta.


Avís important AMPA

Enviada per jmarin el 18/Gen/2012 - 19:20

Benvolguts/des pares i mares d’alumnes,

Mitjançant aquesta circular us volem informar que el proper dia 6 de febrer del 2012 es passarà a cobrament domiciliat el darrer rebut corresponent a “Activitats, dossiers i sortides” del present curs.

L’import correspondrà al 40% pendent del total a pagar per cada alumne/a, segons el nivell que estigui cursant i el seu saldo anterior; per tant, es tractarà d’un rebut personalitzat.

Totes aquelles domiciliacions que han estat retornades fins ara, han quedat excloses de la base de dades per no generar despeses per devolució. Així doncs, aquells alumnes que es trobin en aquest supòsit hauran de fer un ingrés per transferència, o bé en metàl·lic, al compte corrent corresponent, per tal de tenir saldo suficient per a la resta de l’any acadèmic. Per a qualsevol dubte, teniu informació al portal de centre i també podeu adreçar-vos al/ a la tutor/a del vostre/a fill/a o bé directament a secretaria


Assignació llibres Projecte Verd 2011-12

Enviada per jmarin el 21/Jul/2011 - 17:00

Atenció: Informació obsoleta, corresponent al curs 2011-12.

Podeu consultar els llistats amb l'assignació dels llibres del Projecte Llibre Verd per cada curs. Si detecteu algun error, contacteu amb nosaltres per correu electrònic (ampa.pfq@gmail.com). Per a la recollida de llibres, seguiu les instruccions per cada curs:

- 1r d'ESO: dilluns 12 de setembre (1r dia de classe), seguint les indicacions dels tutors.

- 2n d'ESO i 3r d'ESO: dijous 8 i divendres 9 de setembre, a la biblioteca del centre, entre les 9h i les 13h. 

- 4t d'ESO: dimecres 7 i divendres 9 de setembre, a la biblioteca del centre, entre les 9h i les 13h.


Ampliació sol·licitud del Projecte llibre verd 2011-12

Enviada per jfons el 03/Jul/2011 - 19:10

Atenció: Informació obsoleta, corresponent al curs 2011-12.

 Encara hi ha alguns llibres del Projecte Llibre Verd disponibles. Es reobren formularis fins al 8 de juliol. Per cada llibre, indiqueu si us interessa o no. Si les sol·licituds superen els llibres disponibles, s'assignaran  equitativament. Es penjaran els llistats de llibres assignats.

Llegiu a continuació les instruccions i avisos segons el nivell del curs vinent!

AMPA INS Pius Font i Quer


Projecte Llibre Verd i Projecte Llibres per Compartir

Enviada per ngarcia2 el 16/Jun/2011 - 10:36

Projecte Llibre Verd - curs 2011-2012
Aquest any la sol·licitud es fa només a través del següent formulari en línia http://ves.cat/aGOY
El termini de sol·licitud és el
20 de juny.
Si podeu aconseguir alguns llibres de familiars o amics, estalviarem de comprar-ne i d’aquesta manera podrem arribar a més alumnes.
Trobareu més informació a la següent
carta informativa

Projecte Llibres per Compartir - curs 2011-12
Us animem a col·laborar en la recollida de llibres cedint al centre els llibres que ja no utilitzareu.
Aquesta any més que mai, és important col·laborar tots plegats per tal de recollir un bon nombre de llibres i poder ser solidaris amb famílies amb necessitats econòmiques i reutilitzar llibres amb criteris de sostenibilitat.
Al web del centre
trobareu el llistat del llibres de cada curs. Us preguem que si no consten al llistat no els porteu (en el cas que hi constin 2 ISBN, seran vàlids tots 2).
Els podeu portar al Servei d’Orientació el dia de la recollida de notes o durant el més de juny.
Les famílies que ho vulguin sol·licitar també s’han de posar en contacte amb el Servei d’Orientació (matins de 9 a 1).
Trobareu més informació a la següent
carta informativa


Beques d'estudis postobligatoris (Batxillerat)

Enviada per ngarcia2 el 08/Jul/2010 - 11:42

Els alumnes que el curs 2010-2011 esteu matriculats a batxillerat ja podeu sol·licitar la beca d’estudis postobligatoris.

Sol·licitud beca batxillerat

És important que mireu les bases de la convocatòria i sobretot que compliu els requisits econòmics.

Els fulls que heu d’imprimir, els heu de signar i presentar-los al servei d’orientació de l’Institut Pius Font i Quer. La sol·licitud de beques finalitza el 30 de setembre de 2010.

A partir de l’1 de setembre l’horari del servei d’orientació és de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00.


Beques per a estudis universitaris

Enviada per ngarcia2 el 08/Jul/2010 - 11:18

Els alumnes que es matriculin a la universitat el curs 2010-2011 podeu sool·licitar la beca per a estudis universitaris de grau. Heu d’omplir-la on-line.

És important que mireu els requisits econòmics ja que si no els compliu no us la donaran.

Quan ompliu les dades que us demanen, el mateix programa sintetitzarà les dades rellevants, imprimiu els fulls, els signeu i els presenteu a la universitat on us matriculeu.

Sol·licitar la beca

 


Llibres per a compartir per al curs 2010-2011

Enviada per ngarcia2 el 02/Jul/2010 - 11:42

El projecte de llibres per compartir ja ha començat. Aquelles famílies interessades en cedir els llibres de forma desinteressada ho poden fer al Servei d’Orientació de l’AMPA de dilluns a divendres de 9 a 13h. Fins el 16 de juliol del 2010. A partir de l’1 de setembre també els podreu portar.

Les famílies amb dificultats econòmiques i/o socials poden sol·licitar els llibres al Servei d’Orientació, és important aportar la documentació següent: certificat de convivència actual i justificació dels ingressos familiars.

Al document adjunt trobareu un full explicatiu sobre el projecte.

Entre tots/es pot ser possible!


Propera assemblea de l'AMPA

Enviada per mdomenech_t2 el 22/Oct/2009 - 08:42

Pares i mares de l’IES PIUS FONT I QUER:

Saps què es fa a l'AMPA?.

Et preocupa el funcionament del menjador?.

Voldries saber com ha anat el Projecte Llibre Verd?.

T'agradaria que es fessin més activitats extra-escolars al centre?

T'interessa que s'organitzin xerrades?

Tens propostes a fer?

Vine a l'Assemblea del proper dijous 29 d'octubre a les 20:30h!

L’acte es farà a la biblioteca del centre; començarem puntualment a les 20:30 hores.

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dimecres, 26 d'abril
08:00 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SD ( 1a part)
08:00 Anàlisi d'aigua -Can Font
09:00 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SD ( 2a part)
09:00 Proves orals DELF de Francès
12:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SB ( 1a part)
13:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SB ( 2a part)
dijous, 27 d'abril
07:30 V Jornada Xarxa MaiMés
09:00 Taller "Internet de les coses"
11:30 Exposició oral 1r ESO D
12:30 Internet segura ( 1SB)
13:30 Internet segura ( 1SD)
divendres, 28 d'abril
09:00 Taller "Game over" 4t C i 4t E
10:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SA ( 1a part)
11:30 Taller "Game over" 4t D
11:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SA ( 2a part)
12:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SC ( 1a part)
13:30 Xerrada " Els armaris...pels abrics" 3SC ( 2a part)
dilluns, 1 de maig
Festa del treball
dimarts, 2 de maig
FESTA DE LLIURE DISPOSICIÓ
dimecres, 3 de maig
09:00 Els colors de la natura
12:00 Festival de Cinema Solidari
dijous, 4 de maig
09:00 Taller "Game over" 4t A
09:00 Els colors de la natura
10:20 Visita al Museu de Geologia Valentí Masachs
10:30 Taller "Game over" 4t B
divendres, 5 de maig
06:00 Viatge a Mauthausen
09:00 Teatre: "Bodas de sangre"
10:00 Campanya de vacunació 2SD
11:00 Campanya de vacunació 2SB
dimarts, 9 de maig
18:00 Reunió viatge a Eslovàquia
dimecres, 10 de maig
10:00 Proves orals DELF de Francès
12:30 Internet segura ( 1SA)
13:30 Internet segura ( 1SC)

Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC 2015-18

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1860

Firma a Tetuan del tractat de pau que va posar fi a la guerra entre espanyols i marroquins.

1924

Es publica 'El procés', la primera de les grans novel·les de Franz Kafka.

1937

Guerra Civil espanyola: Bombardeig de Gernika per la Legió Còndor alemanya.

1986

Gravíssim accident a la central nuclear de Txernòbil, a Ucraïna, que va produir grans danys humans i materials.

1994

El Consell Nacional Africà de Nelson Mandela guanya les primeres eleccions multiracials de Sud-àfrica amb el 62,6 per cent dels vots, davant el 20,4 del governant Partit Nacional.

  Citacions

Rojor al vespre, sol a a la finestra Popular

  Platea jove