Notícies

Setmana de la mobilitat sostenible i segura

Enviada per morive1 el 08/Oct/2015 - 09:26

La setmana del 13 al 16 d'octubre se celebra la setmana de la mobilitat sostenible a Manresa. Al facebook podeu consultar les activitats que es fan per tot el territori català:

https://es-es.facebook.com/setmanadelamobilitat

Des de la coordinació d’activitats extraescolars proposa a l’alumnat del centre  que aquesta setmana  vinguin a peu o en bicicleta.


Neus Català fa 100 anys

Enviada per xvalls2 el 08/Oct/2015 - 08:50
Imatge 0 per Neus Català fa 100 anys

L'alumnat de Filosofia s'ha adherit a la commemoració del centenari de Neus Català: exiliada, deportada i lluitadora incansable per la igualtat, la llibertat i la justícia social. Li hem ofert un regal molt especial, un àlbum d'imatges i cites elaborat amb totes les mans i els cors. Sona la música de tants moment viscuts en el Projecte Manrea-Mauthausen. Sona la música de les reflexions sentides, plenes de memòria, contemporaneïtat i esperança. Li serà lliurat a la seva residència del Priorat, a la població dels Guiamets; on ella diu: "he tornat al niu per morir". També ens recorda que "no em fa por morir, el que em fa por és que mori la memòria". Ens has fet més persones: Moltes Felicitats Neus!


Crèdit de Síntesi de 3r d'ESO

Enviada per ihernandez el 05/Oct/2015 - 07:22

Del 13 al 18 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO realitzaran el crèdit de síntesi.

Aquest curs 15-16 el crèdit de síntesi pren la forma d’un projecte d’innovació pedagògica a partir d’una proposta de l’ajuntament i englobat en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa.

Es tracta del projecte de dansa comunitària “Five Days to Dance” en què l’alumnat de 3r d’ESO realitzarà en quatre dies una coreografia en grup i que finalment, es mostrarà al municipi en una actuació pública al Teatre Kursaal.

El desenvolupament de l’activitat i la direcció artística van a càrrec de l’equip de professionals de la dansa-teatre “DE LooPERS – dance2gether” i l’idioma principal és l’anglès. La coreografia presentada s’anomena “LA VEU DEL SILENCI” i fa reflexionar els estudiants sobre la realitat dels vuit milions de nens i joves esclaus que es calcula que hi ha actualment en el món. En la coreografia els joves prenen consciència i donen veu al silenci del sofriment dels que pateixen aquesta situació. La seva serà la veu d’aquest silenci.


Walter Benjamin i Lluís Companys: 75è aniversari

Enviada per xvalls2 el 05/Oct/2015 - 06:21
Imatge 0 per Walter Benjamin i Lluís Companys: 75è aniversari

Aquest cap de setmana el Centre Cultural del Born i Portbou han commemorat el 75è aniversari de la mort de Companys i Benjamin. Vicençs Villatoror, publicava un article al diari ara on recordant-nos-ho: "Aparentment, són dues morts que no tenen res a veure. Companys va ser assassinat després d’un judici en què el principal càrrec era haver estat president de Catalunya. Walter Benjamin, un dels pensadors més importants i influents del segle XX, alemany, jueu, va morir a Portbou quan fugia de la persecució nazi i, probablement, davant la perspectiva que els dirigents franquistes el tornessin a França, d’una mort segura.

Les dues morts coincideixen pràcticament en el temps, final d’estiu del 1940, i en l’espai, a Catalunya, entorn de la frontera, després de l’entrada dels nazis a França. I tenen una altra cosa en comú: són episodis d’una absoluta col·laboració entre les autoritats franquistes i el nazisme. Companys és detingut a París pels alemanys i lliurat al règim franquista, que l’executarà. Benjamin és retingut per les autoritats franquistes i té la certesa que serà lliurat als nazis. L’any 1940 els intercanvis, les col·laboracions, les connivències, eren absolutes. Després, quan es començava a imaginar que Hitler podia perdre la guerra, l’actitud del franquisme va canviar una mica. Però fa 75 anys eren una sola cosa. Les morts de Companys i Benjamin ho demostren."


Un cel de Plom

Enviada per xvalls2 el 03/Oct/2015 - 14:16
Imatge 0 per Un cel de Plom

Una vintena d’alumnes de segon de batxillerat, divendres a la vesprada, assistírem al teatre Kurssal per viure molt emotivament ‘Un cel de plom', un viatge a través de la memòria. Un homenatge al sacrifici i a la lluita d'una dona compromesa amb la justícia, les llibertats democràtiques i la defensa dels drets humans.

Neus Català i Pallejà va néixer el 1915 en el si d'una família pagesa dels Guiamets (Priorat). Un any després d'haver esclatat la Guerra Civil es va establir a Barcelona i es va implicar en la lluita antifeixista. La derrota republicana la va obligar a exiliar-se a França. En la Segona Guerra Mundial va col·laborar amb la resistència francesa durant l'ocupació d'aquest país per les tropes d'Alemanya. Fou detinguda pels nazis i deportada als camps d'extermini de Ravensbrück i Holleischen. Hi va romandre fins a l'alliberament i ha dedicat la vida a recordar aquelles companyes de captiveri a les quals va sobreviure i amb les quals va conèixer l'horror, però també la solidaritat. La seva vida va ser novel·lada per l'escriptora Carme Martí i ara puja als escenaris de la mà de Mercè Arànega. Direcció de Rafel Duran i dramatúrgia de Josep Maria Miró. Impressionant!


Taller extraescolar de teatre curs 2015-2016

Enviada per asuris el 21/Set/2015 - 19:21
Imatge 0 per Taller extraescolar de teatre curs 2015-2016

Ja estan obertes les inscripcions pel Taller extraescolar de teatre del curs 2015-2016. Teniu temps d'apuntar-vos-hi fins el divendres 2 d'octubre. Els interessats cal que porteu la butlleta que trobareu fent clic aquí, al Servei d'orientació de l'AMPA.

Seguiu llegint per veure tota la informació


70è aniversari

Enviada per xvalls2 el 21/Set/2015 - 13:11
Imatge 0 per 70è aniversari

En el marc de les Festes de la Mercè 2015, l'Ajuntament de Barcelona organitzà, dissabte 20, la 20a Mostra d'Associacions de la ciutat, amb la finalitat de visualitzar-ne la seva tasca. Per aquest motiu, l'Amical Mauthausen ens va convidar a presentar l’audiovisual 27 de gener i a participar en el col·loqui commemoratiu del 70è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis. Acollits en l’Auditori de la Plaça de Catalunya, l’alumnat de cada institut va explicar les seves reflexions, sorgides dels"Viatjges als camps de concentració com a eina pedagògica". El torn de debat fou ben viu i no faltaren referències a l’Europa actual i l’acolliment de refugiats. Cal felicitar el nostre alumnat per la seva participació i la dignitat amb que representen l’institut i la ciutat de Manresa. Moltes gràcies!


Enhorabona pels resultats a les PAU!

Enviada per jperez35 el 30/Jul/2015 - 10:29

Molts de vosaltres potser ja esteu gaudint d'unes merescudes vacances. Tot i això volem compartir amb tota la comunitat educativa del Pius dues notícies prou importants:

Dels alumnes matriculats a 2n de batxillerat, un 93,02% varen aprovar el curs de 2n de batxillerat en la convocatòria ordinària. D'aquests, el 97,37% van aprovar les proves PAU 2015. Aquestes són dues xifres molt encoratjadores de les quals ens hem de sentir tots plegats molt satisfets.

Volem felicitar a tots aquests alumnes!!


Sopar final de curs professorat

Enviada per vgrau el 26/Jun/2015 - 07:56
Imatge 0 per Sopar final de curs professorat

Per tal de celebrar el final de curs, el professorat de l'INS Pius Font i Quer vàrem fer una petita caminada i ens vam trobar per sopar a la fresca al restaurant Mas de Sant Iscle.

Bones vacances a tothom,

Professorat de l'INS Pius Font i Quer


In memoriam / Bon estiu!

Enviada per xvalls2 el 26/Jun/2015 - 05:36
Imatge 0 per In memoriam / Bon estiu!

Pocas veces la muerte fue tan incomprensible

penetrando como una espada de fuego en un jardín tranquilo

donde nunca un rugido rompe el ritmo silencioso de letras y números

donde cada sonrisa cambia el color de las paredes y se guarda en la memoria.

Pocas veces un lunes de abril estalló en pedazos

que tantas manos están recomponiendo

Pocas palabras pudimos cruzar contigo

apenas diez días

queda tanto por hacer … hay que luchar por tantas cosas …

-tú lo sabías como nosotros-

una hermosa mirada itinerante y cómplice teñía de ilusión el hielo seco de

estos tiempos en lo que es necesario luchar por lo más evidente.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dilluns, 12 d'octubre
Festiu
dimarts, 13 d'octubre
setmana de la mobilitat sostenible i segura
CS 3r ESO: "Five Days to Dance"
dijous, 15 d'octubre
08:00 "Zaquizamí" Dansa
10:20 Taller "Viatjo amb tu"
12:30 Taller "Viatjo amb tu"
divendres, 16 d'octubre
10:30 Castelloscopi
11:20 Taller "Viatjo amb tu"
12:30 Taller "Viatjo amb tu"
dilluns, 19 d'octubre
09:00 Xerrada Maternitat d'Elna
10:20 Xerrada Maternitat d'Elna

Activitats per als propers 15 dies

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1238

Jaume I entra a València, on els ocupants musulmans havien capitulat el 28 de setembre d'aquest any davant el setge dels cristians.

1963

El tifó Flora assota Cuba i Haití durant 3 dies i mata més de 6.000 persones.

1967

Ernesto Che Guevara és executat per militars bolivians després d'un judici.

2002

La Comissió Europea inicia l'Europa dels 25 membres en recomanar l'adhesió el 2004 de la República Txeca, Hongria, Polònia, Eslovàquia, Eslovènia, Lituània, Letònia, Estònia, Xipre i Malta. La UE endarrereix l'entrada de Romania i Bulgària fins al 2007 i exclou Turquia.

  Citacions

L'amor per la força res val, la força sense amor és energia gastada en va. Albert Einstein

  Platea jove