Notícies

Premi Problemes a l'esprint

Enviada per ppares el 29/Oct/2014 - 04:57
Picture 0 for Premi Problemes a l'esprint

El dimarts 21 d’octubre tingué lloc, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, l’entrega de premis del concurs de matemàtiques Problemes a l’esprint de la convocatòria del curs 2013-14.

Hi varen assistir un grup de nois i noies de 2n d’ESO  en representació dels 22 que el curs passat varen guanyar el primer premi en la categoria de 1r i 2n d’ESO.

En aquest acte, a part de recollir el premi, varen conèixer qui va ser Martin Gardner, varen fer una sèrie d’activitats relacionades amb idees que ell va popularitzar i finalment, entre tots els assistents, varen construir un icosàedre estrellat.


Recollida d'aliments

Enviada per jfons el 28/Oct/2014 - 14:58
Picture 0 for Recollida d'aliments

El nostre institut vol col.laborar un any més amb la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments.

En aquesta campanya els bancs d’Aliments de Catalunya recullen aliments bàsics a través de supermercats i mercats els pròxims dies 29 i 30 de novembre.

Al nostre centre ho allarguem una mica més: podeu deixar les vostres aportacions al vestíbul de l’institut des del dia 26 de novembre fins el dia 2 de desembre. Igualment, ja podeu portar aliments el dia de la Castanyada.

Quins són els aliments més adients per la donació?

Llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.


Visita a la Barcelona del 1714

Enviada per jmarin el 21/Oct/2014 - 17:22

Avui, els i les alumnes de 4t d'ESO estan per Barcelona visitant els escenaris de la Barcelona del 1714. A banda del Born Centre Cultural, visiten pel seu compte alguns llocs emblemàtics del setge. Això ho fan en el marc d'una activitat pensada per desplaçar-se per una gran ciutat com Barcelona amb l'ús de dispositius mòbils.

Podeu seguir-los a través d'aquest mapa.


Sortida a l'empresa Colacao i Grup Zeta

Enviada per rserenti el 17/Oct/2014 - 21:07

El dimecres passat els estudiants que vam triar l’optativa d’emprenedoria i l'optativa d'economia i producció vam anar a l’empresa Cola Cao i al grup Zeta.


Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

Enviada per xvalls2 el 24/Set/2014 - 08:08
Picture 0 for Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

En el marc de les Festes de la Mercè, l'Ajuntament de Barcelona organitzà, dissabte 20, la 19a Mostra d'Associacions de la ciutat, per visualitzar-ne la seva tasca. Per aquest motiu, l'Amical Mauthausen ens va convidar, en l'Auditori de Plaça Catalunya, a participar en la xerrada-projecció: "Viatges als camps de concentració com a eina pedagògica".


Catalunya: identitat i comunitat

Enviada per xvalls2 el 14/Set/2014 - 12:57
Picture 0 for Catalunya: identitat i comunitat

Comença el curs i, aquest dijous 18, retornen els Pessics. En aquesta sisena edició, el debat i col·loqui girarà al voltant del moment social que travessa el nostre país. Catalunya, identitat i comunitat. En la segona sessió hi ha anunciat el ponent Josep Maria Soler i Sabater, que no podrà intervenir per un compromís de darrera hora a la Universitat de Lleida. La Regidoria de Cultura ha comunicat que està resolent l'eventualitat. Una de les possibles alternatives és un col·loqui amb en el Sr. Miquel Calçada, president de les celebracions del Tricentenari. Us animo a participar-hi i debatre serenament, des de totes les respectables posicions. Us adjunto el díptic i feu-ne propaganda!


Lloguer d’armariets personals per a l’alumnat

Enviada per jfons el 26/Jul/2014 - 09:21

 Instruccions lloguer d’armariets personals per a l’alumnat

L’AMPA de l’Institut Pius Font i Quer ofereix a l’alumnat la possibilitat de llogar un armariet per guardar-hi els seus objectes personals. Aquests armariets estan situats al corredor del 1r pis i s’hi pot accedir ininterrompudament durant tot l’horari escolar.

El preu del lloguer és de 30 € anuals. Amb aquest preu es dóna una clau; si se’n volen més, cal marcar-ho en el rebut i es cobraran 4€ per cada clau suplementària.

Es cobrarà directament al Banc de Sabadell; als seus caixers automàtics, menú – Altres, submenú: - Pagament a tercers, introduir el codi de l’AMPA, no: 001632. Pel que fa a les comissions bancàries, s’ha pogut gestionar de manera que no en cobrin; un cop fet el pagament, s’haurà de portar el rebut a consergeria abans del dia 5 de setembre de 2014.


Crèdit Síntesi USEE

Enviada per jmarin el 18/Jun/2014 - 12:15

Aquest curs, els i les alumnes de la USEE han treballat el seu crèdit de síntesi a partir d’uns materials creats pel Camp d’Aprenentatge de La Culla i adaptats per les seves professores, la Núria Reguant i la Rebeca Acuña, amb el suport de l’equip LaceNet. 

El crèdit de síntesi treballava sobre la ciutat entesa com un ecosistema, en podeu veure el resultat en aquest vídeo.


Projecte Llibre Verd

Enviada per ngarcia2 el 12/Jun/2014 - 09:29

Us informem que ja està obert el formulari de sol·licitud del llibre verd. L'últim dia per fer la sol·licitud és el 24 de juny. Els llibres de lectura que en el llistat apareixen com a llibre verd, no s'han de sol·licitar, ja que es deixaran en préstec a la biblioteca.

Els alumnes que vulguin demanar el llibre verd, però tinguin matèries pendents i encara no sàpiguen les notes o hagin de recuperar al setembre, haurien de fer la sol·licitud directament a la bibliotecària durant el mateix termini.

A partir del 24, farem les llistes amb els llibres demanats i l'import a pagar per alumne i ja us informarem sobre com fer el pagament.

La resta de llibres es podran demanar a les llibreries Sobrerroca a través de la pàgina web o a l’Abacus, anant a la botiga o bé per la pàgina web.

AMPA INS Pius Font i Quer


Cala Montjoi. 3a part.

Enviada per msola12 el 11/Jun/2014 - 16:23
Picture 0 for Cala Montjoi. 3a part.

Al tercer dia ja estavam molt cansats, feia molt bon temps ja que no hi havia cap núvol. El nostre grup després d'esmorzar vam anar a fer naturals 4 hores on vam anar a la platja a estudiar les plantes i els éssers marins mentre omplíem el dossier.

Llavors vam anar a dinar i tot seguit cap a tir amb arc una hora i llavors cap a piragua on vam anar fins al mig de la cala on el Raül el professor d’educació física ens va bolcar la piragua; l'aigua estava bastant bé.

Després de l'hora de sopar vam fer una gimcana de nit sobre les constel·lacions i al final de la gimcana a dormir.

Arnau Crespo i Josep Lanza.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

Primavera arribada, ovella esquilada. Dita popular
 
 

Tal dia com avui

1493

Colom, en el seu segon viatge, descobreix l'illa la Desitjada (Antilles Menors).

1700

Mor sense successió el rei Carles II, amb el qual acaba la dinastia dels Àustries a Espanya.

1926

Benito Mussolini surt il·lès d'un atemptat a Roma.

1933

Adolf Hitler dissol el Reichstag (Parlament).

1962

L'URSS llança la primera nau espacial amb destinació a Mart.

1960

John F. Kennedy venç Richard Nixon a les eleccions presidencials dels Estats Units.

1993

Entra en vigor el Tractat de Maastricht per a la Unió Europea.

1995

El Congrés Nacional Africà del president Nelson Mandela, guanya amb el 58% dels vots les primeres elecciones municipales multirracials de Sud-Àfrica.
 
 

Agenda

  dimarts, 4 de novembre
+ 08:15 Visita a l'abocador i a la deixalleria de Manresa
  dimecres, 5 de novembre
+ 08:15 Visita a l'abocador i a la deixalleria de Manresa
  dijous, 6 de novembre
+ 08:00 Taller "Teleradiografia"
+ 09:00 Taller "Teleradiografia"
+ 11:20 Taller "Game over"
+ 12:35 Taller "Game over"
  divendres, 7 de novembre
+ 09:00 Taller "Teleradiografia"
+ 10:20 Taller "Teleradiografia"
+ 11:20 Taller "Game over"
+ 13:30 Taller "Game over"
  divendres, 14 de novembre
+ 11:20 Taller "Viatjo amb tu"
+ 12:35 Taller "Viatjo amb tu"
+ 13:30 Taller "Viatjo amb tu"
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

Diari de l'escola

 
 

Platea jove