Preinscripció Batxillerat 2015-16

Documents (sol. preinscripció, calendari, documentació necessària)

Ajuts escolars 2015-16

Ajuts escolars per al curs 2015-2016

Preinscripció ESO 2015-16

Informació general
Documents (calendari, documentació necessària)

 

Notícies

Geometria dels Drets Humans

Enviada per xvalls2 el 26/Mai/2015 - 00:31
Picture 0 for Geometria dels Drets Humans

De la col·laboració entre els Departaments de Matemàtiques i Filosofia, n’ha sorgit la instal·lació Geometria dels Drets Humans, que podeu contemplar al pati. Inspirant-nos en les estructures de canya que van crear l’alumnat de plàstica en un dels tallers del Forn de la Calç, hem generat el tetraedre de sierpinski i l’estudi del Dome, per sostenir en cada un dels seus vèrtex un Dret Humà al Vent. Cada article de la carta Universal de Drets Humans va enlairant-se al cel, a l’estil de les pregàries budistes. Moltes gràcies a tothom que ho ha fet possible; a qui ho contempla i a qui els proclama com oracions, perquè els necessitem!


Filosofia a secundària? Sí, gràcies!

Enviada per xvalls2 el 25/Mai/2015 - 03:08
Picture 0 for Filosofia a secundària? Sí, gràcies!

Aquest passat dissabte, 23 de maig, es va celebrar la VIII Trobada per la Filosofia a la Secundària. La ciutat de Vilafranca del Penedès, amb la seva Regidoria de Cultura, ens acollí molt amablement. El regidor ens donà la benvinguda i ens feu notar l’interès de la ciutat en l’àmbit dels estudis filosòfics, impulsant tertúlies filosòfiques i el projecte d’acollir una càtedra de Filosofia, tutelada per la Universitat de Barcelona, amb el nom de Francesc Xavier Llorens i Barba (Vilafranca del Penedès, 1820 - Barcelona, 1872). Seguidament es presentà i debaté la ponència de Present i futur immediat de la Filosofia a la secundària davant l’aplicació de la LOMCE. A mig matí, es produí la reflexió de La filosofia vista des de fora. Tres convidats i tres visions que ens parlaren de la filosofia en relació als seus àmbits professionals i/o ciutadans. Tres visions molt enriquidores per trencar l’endogàmia del gremi. El Sr. César Martín, notari, ens parlà de la jurisprudència i filosofia; el Sr. Albert Sáez reflexionà sobre el moment present de la societat, el periodisme i la filosofia; clogué aquesta tríada de visions el cirurgià Sr. Antoni Sitges, Hospital del Mar, que entrà en les visons de la vida, la medicina –ciència- l’humanisme i la filosofia. Es clogué la Trobada amb la cercavila, acompanyada de gaiters i grallers, fins a la Plaça de la Verdura, on es llegí el Manifest en defensa de la Filosofia a l’ensenyament secundari. Dinar epicuri a la cuina dels Fogons. Quedàrem emplaçats per la IX Trobada que tindrà lloc a la ciutat de Manresa o de Lleida.


Premis Idees Joves XI

Enviada per rserenti el 25/Mai/2015 - 02:30
Picture 0 for Premis Idees Joves XI

El dia 21 de maig, els alumnes de 1r de Batxillerat que fan Economia d’Empresa, van assistir a l’entrega de premis del concurs Idees Joves XI

Durant varis mesos els alumnes de 1r batxillerat i 2n batxillerat van estar treballant una idea innovadora i els altres un pla d'empresa, que fos útil i eficaç, del qual van haver de fer un prototip. Un cop acabats els treballs, el van presentar a l’Ajuntament de Manresa, on un jurat els va avaluar.

Finalment, dos del grups guanyadors són del Institut Pius Font i Quer, un d’ells de 1r de Batxillerat la Laia Borràs amb un projecte innovador d'un sol recipient amb possibilitats de dos continguts i l’altre de 2n de Batxillerat la Zohra  El Amrani i Hafsa E·l Briyak, amb Kirola, un pla de negoci de muntar un gimnàs infantil.

Felicitats a totes!!

Ana Bravo


Educació i futur

Enviada per xvalls2 el 25/Mai/2015 - 02:09
Picture 0 for Educació i futur

Des del col·lectiu Somescola al Bages, ens plau convidar-vos a l'acte: EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ. UN REPTE DE FUTUR, que tindrà lloc dimarts, 26 de maig, a les vuit del vespre, a la casa Lluvià, de Manresa. Volem reflexionar tots plegats sobre el nostre sistema educatiu, ara, quan estem construint el nostre futur com a país, i al mateix temps hem de respondre a  l'embat  que l'estat espanyol va aplicant-nos sistemàticament: decisions judicials contra el sistema d'immersió, llei Wert, etc. Com veureu al cartell que adjuntem  comptarem amb: Antoni Llobet, director general de centres públics; Joan Soler, mestre i pedagog. Degà de la Facultat d'educació, traducció i ciències humanes de la UVic-UCC, i Josep Maria Cervelló, mestre, representant sindical i portaveu de Somescola. També donarem informació sobre lés activitats del moviment Somescola, coordinat per Òmnium Cultural. Us hi esperem!


VIII Trobada per la Filosofia a Secundària

Enviada per xvalls2 el 21/Mai/2015 - 18:02
Picture 0 for VIII Trobada per la Filosofia a Secundària

Com a vuitè any, i ara gràcies a l’entusiasme d’un grapat de companys professors de les comarques del Penedès i del Garraf, estem organitzant la VIII Trobada per la Filosofia a Secundària a Vilafranca del Penedès prevista per proper dissabte 23 de maig a les 11 del matí. Seguint l’estela de Girona, Barcelona, Igualada, Mataró, Tarragona, seus d’edicions anteriors, aquest any Vilafranca de Penedès, capital de la Cultura Catalana 2015, i seu del Congrés Català de Filosofia, previst pel novembre, acollirà aquesta Trobada que ja ha esdevingut tradició en el calendari. En aquesta Trobada abordarem les novetats i previsions per l’aplicació immediata de la LOMCE, coneixerem els resultats dels contactes amb les administracions educatives de l’Estat i la Generalitat, i analitzarem i revisarem les estratègies en defensa de la Filosofia a Secundària. Volem una Filosofia viva!

Programa


Taller de Wereables

Enviada per rserenti el 19/Mai/2015 - 23:53

El dia 12 de maig, de 12:20h-14:20h, els alumnes del bartxillerat econòmic de primer, vam rebre l’Albert i la Rosa, els quals van dur a terme una xerrada informativa per introduir-nos en el món del disseny i marqueting. En aquesta xerrada, vam poder veure diferents llocs on podríem, més endavant, realitzar els nostres estudis en el cas que fos aquest el tema que ens interessés. A part, també vam poder veure com qualsevol idea, per impossible que sembli, es pot realitzar mitjançant un pla de disseny, on vam poder deixar anar la nostra imaginació i creativitat per dissenyar un producte

En conclusió, vam poder aprendre com fer que d’una idea simple, puguin aparèixer moltes variants per millorar-la i fer que sigui viable.

Guillem Ribera Brunet i Fernando Sánchez Cantú


La Filosofia és viva

Enviada per xvalls2 el 18/Mai/2015 - 01:53
Picture 0 for La Filosofia és viva

La III Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central va ser molt ben acollida a Sant Fruitós de Bages. El dia ens va somriure i l’institut Gerbert d’Aurillac va exercir excel·lentment el seu rol d’amfitrió. L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Sr.Joan Carles Batanés i Subirana, ens va donar la benvinguda, posant-nos a disposició espais i instal·lacions municipals. El Director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central ("Representant del Departament d'Ensenyament"), Sr.Josep Ramírez i Roma, es va felicitar de la iniciativa, quedant gratament sorprès de la proposta educativa i la seva execució.


III Jornada de Filosofia

Enviada per xvalls2 el 14/Mai/2015 - 12:06
Picture 0 for III Jornada de Filosofia

Ens aplegarem una audiència de 450 persones, vingudes de la desena d'instituts de la Catalunya Central, en la trobada per realitzar la III Jornada de Filosofia a Secundària. En aquesta edició ens acull l'Institut Gerbert d'Aurillac, de Sant Fruitós de Bages. Primer participarem de l'activitat comuna sobre Il·lusionisme i realitat(s). La segona part estarà ocupada en els Tallers: 1. Aforismes al carrer, 2. Videoteca, 3. Art i temps, 4. Pensament creatiu, 5. Documental La presó d'Stanford, 6. De Manresa a Mauthausen, 7. Cinema i Filosofia, 8. Dilemes ètics, 9. Cosmologia, 10. Estètica, 11 Introducció a la meditació, 12 L'étranger d'Albert Camus, 13. Reportatge jornada, 14 Mural filosòfic. Hi haurà un part final de cloenda amb un concert.

Programa de la trobada


Jocs de màgia en anglès

Enviada per jmarin el 14/Mai/2015 - 08:25
Picture 0 for Jocs de màgia en anglès

Aquesta setmana el nostre alumnat de 1r i 2n d'ESO ha tingut la visita de "Jack, The Magic Teacher". Ens ha portat un espectacle de màgia en anglès a on els alumnes han pogut veure i participar d'uns jocs de màgia molt entretinguts i han après a comunicar-se d'una manera molt activa.

Esperem que tots hagin gaudit de l'espectacle !


Mostra de teatre 2015: "Criatures i altres animals de companyia"

Enviada per asuris el 13/Mai/2015 - 08:30
Picture 0 for Mostra de teatre 2015:

El divendres 22 de maig, els 15 alumnes del taller de teatre de l'INS Pius Font i Quer, dirigits per Ada Andrés, representaran "Criatures i altres animals de companyia" al Teatre Conservatori de Manresa. Un text de la companyia T de Teatre, que amb la seva ironia, fa un recorregut per les diferents etapes de la vida de les persones. La cita és a les 13h per l'alumnat de 1er a 4rt d'ESO que aniran a veure l'obra acompanyats del professorat del centre i a les 21h per a les famílies i totes les persones que en vulguin gaudir. L'entrada és gratuïta.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors Francesc Pujols
 
 

Tal dia com avui

1792

Per primera vegada s'aplica la guillotina a París.

1895

Oscar Wilde és condemnat a dos anys de presó amb treballs forçats en ser considerat culpable de practicar l'homosexualitat.

1952

Firma a París del Tractat de la Comunitat Europea de Defensa, que inclou la RFA.

1986

Unes 600 persones desapareixen al riu Megnha a Bangladesh en naufragar el transbordador en què viatjaven.

1999

L'alpinista gallega Chus Llac es converteix en la segona dona en la història i la primera espanyola a coronar l'Everest sense ajuda d'oxigen artificial.
 
 

Agenda

  dimecres, 27 de maig
+ Sortida al PROGRAMA EL DIVENDRES TV3
+ 14:15 Sortida al PROGRAMA EL DIVENDRES TV3
  dijous, 28 de maig
+ 08:00 Exposicions "Tres narratives" i "Alvar Aalto"
+ 20:00 Lliurament Premis Cangur2015
  divendres, 29 de maig
+ 08:00 II Jornada Xarxa Instituts Memòria i Prevenció
  dilluns, 1 de juny
+ Test
  dimecres, 3 de juny
+ EX 3rT-1BAT-DibTec-Grec-Qui-Psico-Francès
+ EX 3rT-1BAT-Anglès
+ Exàmens 3rT 1Batxillerat
  dijous, 4 de juny
+ EX 3rT-1BAT-Mates-Lit.Cas-MACS
+ EX 3rT-1BAT-Ciències per al món contemporani
+ 08:00 Exposicions "Tres narratives" i "Alvar Aalto"
+ 10:00 II Concurs Fotogràfic de les Enramades de Sallent
  divendres, 5 de juny
+ EX 3rT-1BAT- Català
+ EX 3rT-1BAT- Castellà
  dilluns, 8 de juny
+ EX 3rT-1BAT- Tecno-Bio-Química-Eco-Hist.món contemporani
+ EX 3rT-1BAT-Filosofia i ciutadania
+ Acompanyants Cala Montjoi 1/2 setmana
  dimarts, 9 de juny
+ EX 3rT-1BAT- Física-Llatí-Eco.Empresa-C.Terra
+ 08:00 Caminada al Mas de Sant Iscle
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

L'home dels ulls tristos

 
 

NewsPius

 
 

Platea jove