Notícies

IV Jornada de Filosofia

Enviada per xvalls2 el 19/Mai/2016 - 21:13
Imatge 0 per IV Jornada de Filosofia

Aquest dijous, 19 de maig, Sant Vicenç de Castellet, ha acollit la IV Jornada de Filosofia a Secundària de la Catalunya Central. La trobada ha aplegat 425 estudiants, de primer de batxillerat, d’11 instituts de les comarques del Bages, Berguedà i Osona. L’acte ha estat coordinat per l’Institut Castellet amb el suport de l’Ajuntament; així com el Centre de Recursos del Bages. Ha comptat amb la presència de la Regidora d’Ensenyament, Cultura i Joventut, senyora Sílvia Vila; així com el Delegat Territorial d’Educació a la Catalunya Central, senyor Toni Massegú. La de Sant Vicençs és la quarta edició d’una trobada que va començar a Manresa i que fa un any va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages. L’objectiu principal és que els alumnes puguin reforçar els aprenentatges adquirits al llarg del curs en l’assignatura de filosofia, una matèria que han treballat per primera vegada. Al mateix temps es busca, que puguin compartir coneixements a través de tallers i grups de treball.


Ajuts escolars 2016-2017 de l'Ajuntament de Manresa

Enviada per aclosas1 el 19/Mai/2016 - 04:23

Benvolgudes famílies,

Us informem que ja estan oberts el terminis per sol·licitar els ajuts escolars de l’Ajuntament de Manresa.

Aquest any hi ha alguns canvis

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 JA REBIEN L’AJUT:

Han de presentar una instància al servei d’orientació de l’INS Pius Font i Quer abans del 3 de juny. L’institut s’encarregarà de portar-les totes a l’Ajuntament.

LES FAMÍLIES QUE EL CURS 2015-2016 NO REBIEN L’AJUT O QUE HAN TINGUT CANVIS EN LA SITUACIÓ SOCIOECONÒMICA:

Han de demanar hora a l’Ajuntament de Manresa. Les dates per poder sol·licitar cita són del 30 d’agost al 2 de setembre. Per sol·licitar cita podeu trucar per telèfon (938752507) o anar a la planta baixa de l’edifici Infants a la crta. de Vic, núm. 16 de Manresa.

En els següents enllaços trobareu:

Per qualsevol altre dubte, poder trucar al 938742408 cada matí de 9h a 13h.


Crònica de Mauthausen

Enviada per xvalls2 el 18/Mai/2016 - 02:03
Imatge 0 per Crònica de Mauthausen

Aquest darrer cap de setmana, una delegació manresana formada per alumnes de l’Institut Pius Font i Quer i de l’Institut Lluís de Peguera, més uns quants ciutadans a títol personal, han participat dels actes internacionals de commemoració de l’alliberament del camp de Mauthausen on molts catalans van ser deportats, entre ells una trentena de manresans.El viatge programat en quatre dies, ha completat tots els actes que s’han anat fent durant aquest darrer mes en el projecte Manresa-Mauthausen. L'alumnat ha tingut l’ocasió de visitar el mateix camp de Mauthausen i la famosa pedrera adjacent on van ser explotats molts treballadors presoners.


Tornar a Mauthausen

Enviada per xvalls2 el 13/Mai/2016 - 05:28
Imatge 0 per Tornar a Mauthausen

En acabar l’Exposició de l’Espai Memòries, aquest dissabte, un periodista de TV C.T em demanava: i ara què? Jo li vaig respondre: tornar a començar amb un altre alumnat; divendres que ve, marxem cap a Mauthausen. També m’havien demanat per l’institut: no estàs cansat d’anar tantes vegades a Mauthausen? Per què hi vas?

El dilluns estava un xic decaigut, havia tingut una classe poc agraïda. Esmorzàvem a la granja amb l’Igor i l’Elisabet, tot parlant d’aquest art que és ensenyar. L’Eli em va dir: “si el que fas, serveix perquè un alumne és commogui i sigui més crític, ja val la pena”. A la tarda, em mirava els Moviments del pensar, de segon de batxillerat. Contemplava com havien madurat en la seva trajectòria durant el cicle de batxillerat, i llegia alguna lletra que em tornava a portar a les paraules sanes de la bona Eli. Em refermava: Cap a Mauthausen!! El grup serà d’unes cent persones, entre les quals vint-i-cinc manresans.


Roald Dahl a la biblioteca

Enviada per aclosas1 el 12/Mai/2016 - 17:09
Imatge 0 per Roald Dahl a la biblioteca

Aquest any es parla molt de Roald Dahl perquè fa cent anys que va néixer, però qualsevol excusa és bona per parlar d’aquest escriptor imaginatiu i excèntric. De fet, Roald Dahl no pretenia ser escriptor, més aviat podríem dir que era una mena d’aventurer que va exercir tot tipus de professions trepidants. La casualitat va voler que un dia conegués l’escriptor C.S. Forester. Forester li va demanar que escrivís les anècdotes que havia viscut mentre feia d’aviador durant la Segona Guerra Mundial. Dahl li va fer cas i, a partir de llavors, la seva carrera com a escriptor va ser imparable.


Èxit i emotiu comiat

Enviada per xvalls2 el 11/Mai/2016 - 05:26
Imatge 0 per Èxit i emotiu comiat

L'exposició del Projecte Manresa-Mauthausen viu moments emotius ens els actes de cloenda. Acaben amb èxit de participació les activitats que han mostrar el treball pedagògic sobre els camps d'extermini.

Després d’haver inaugurat l’exposició el passat 31 de març a l’Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa, el diumenge 8 de maig ha tancat les portes. Ha estat més d’un mes que la mostra ha permès donar a conèixer a la ciutat de Manresa el treball compartit de diverses institucions i associacions de la ciutat, (Ajuntament de Manresa, Museu Comarcal, Escola d’Art, INS Pius Font i Quer i INS Lluís de Peguera).

 


Visita dels alumnes i professorat de l'ERASMUS +

Enviada per vgrau el 10/Mai/2016 - 03:06
Imatge 0 per Visita dels alumnes i professorat de l'ERASMUS +

Durant tota la setmana l'alumnat i professorat de l'ERASMUS + estan de visita a Manresa. Avui han estat de visita per la ciutat i dormiran a l'Alberg de Joventut de la Generalitat de Catalunya. 

 


Fem Òpera al Pius

Enviada per ldelasheras el 06/Mai/2016 - 18:12
Imatge 0 per Fem Òpera al Pius

El passat dissabte 17 d'abril els alumnes de 1r d'ESO del Pius varen participar com a Cor General en una funció de l'òpera "L'orquestra dels animals" d'Andrea Basevi. Els nostres alumnes de Música de 1r d'ESO varen compartir escenari amb l'orquestra davant la Sala Gran del teatre Kursaal de Manresa plena de públic entre els quals hi figurava l'autor de la partitura (Andrea Basevi) vingut expressament des de Itàlia. Èxit de públic i èxit artístic que culminava una feina de 4 mesos d'assajos. Felicitats!!


Viatge a Banská Bistrica

Enviada per rserenti el 06/Mai/2016 - 07:14

Dins del marc europeu Erasmus+, l’Institut Pius Font i Quer està treballant en un projecte de la matèria optativa d'Emprenedoria de 3r que consisteix, entre d’altres coses, en la creació d'empreses cooperatives per part dels alumnes. El projecte s'anomena Young European Cooperatives (YEC).

Aquest projecte té una durada de tres cursos i hi participen instituts de Duisburg (Alemanya), Banská Bystrica (Eslovàquia) i Sant'Agata di Militello (Sicilia, Itàlia).


Logos Erasmus +

Enviada per jmorral el 06/Mai/2016 - 07:13
Imatge 0 per Logos Erasmus +

Durant la setmana vinent, al vestíbul de l'institut podreu veure una selecció de 7 propostes per al logotip del projecte Erasmus +. Són treballs realitzats pels alumnes de l'optativa de visual i plàstica de 4t d'ESO. Mireu quin us sembla més adequat i voteu-lo. No es tracta simplement de votar el que ens agradi més, sinó el que transmeti millor la idea del projecte, i el que sigui més clar i visible des de lluny.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dilluns, 30 de maig
SORTIDA TARASCA
dimecres, 1 de juny
Ex 3a avaluació 1BAT ANGLÈS
Ex 3a avaluació 1BAT MATA-MATB-LIT.UNIV.MACS
08:00 Exàmens 3a avaluació 1BAT
dijous, 2 de juny
Ex 3a avaluació 1BAT CASTELLÀ
Ex 3a avaluació 1BAT FÍSA-FÍSB-LLATÍ-ECO.EMP-C.TERRA
divendres, 3 de juny
Ex 3a avaluació 1BAT TEC.IND-BIOA-BIOB-HIST.MÓN-ECONOMIA
Ex 3a avaluació 1BAT CATALÀ
dilluns, 6 de juny
Ex 3a avaluació 1BAT FILOSOFIA
Ex 3a avaluació 1BAT D.TEC-QUÍ.A-QUÍ.B-PSICO
Colònies a Cala Montjoi
dimarts, 7 de juny
Ex 3a avaluació 1BAT FRANCÈS-SOCIOLOGIA
Ex 3a avaluació 1BAT EDF
Caminada al Mas de Sant Iscle
dijous, 9 de juny
Pedalada a les Tines de Navarcles
Dia no lectiu 1r BAT
divendres, 10 de juny
Ex PENDENTS 2BAT ANGLÈS
Ex PENDENTS 2BAT MATA-MATB-MCS-LIT.CAT
Ex PENDENTS 2BAT HIST.FILOSOFIA
Ex. Recuperació 1BAT T.IND-BIO.A-BIO.B-HIST.MÓN-ECONOMIA
Ex. Recuperació 1BAT ANGLÈS
Ex. Recuperació 1BAT PSICOLOGIA
dilluns, 13 de juny
Ex PENDENTS 2BAT CASTELLÀ
Ex PENDENTS 2BAT HISTÒRIA
Ex PENDENTS 2BAT D.TEC-QUÍMICA-H.ART-GREC-E.EMPRESA
Ex. Recuperació 1BAT D.TÈCNIC-QUÍA-QUÍB-FRANCÈS-SOCIOLOGIA
Ex. Recuperació 1BAT CATALÀ
Ex. Recuperació 1BAT FILOSOFIA
Sortida final de curs al Club Tennis Manresa

Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC2016

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1791

Revolució francesa: es parla per primera vegada del lema «Llibertat, Igualtat i Fraternitat», a la Societat d'Amics dels Drets Humans.

1879

El Congrés Internacional de Geografia, reunit a París, adopta el projecte de Lesseps per a l'obertura del Canal de Suez.

1937

Guerra Civil espanyola: s'estableix la censura de premsa.

1953

El neozelandès Edmund P. Hillary, acompanyat pel xerpa Tensing Norgay, ascendeix per primera vegada l'Everest (8.850 metres).

1968

Finalitzen 28 dies de revolta estudiantil, coneguda com a «Maig francès».

1996

Benjamin Netanyahu, líder del partit conservador Likud, és elegit primer ministre d'Israel amb el 50,4% dels vots.

  Citacions

La lluita de l'home contra el poder és la lluita de la memòria contra l'oblit Milan Kundera - Escriptor txec

  Platea jove