Notícies

Eleccions Consell Escolar

Enviada per jmarin el 20/Nov/2014 - 08:36

Aquest proper 26 de novembre hi ha eleccions al Consell Escolar. Els candidats del sector alumnat han preparat uns vídeos que podeu veure aquí:

   


Mercat d'empreses

Enviada per rserenti el 18/Nov/2014 - 01:49
Picture 0 for Mercat d'empreses

El día 11 de Novembre els alumnes de l'optativa de Economia i Producció, vam organitzar un  Mercat d'empreses. Els participants, en l'horari de classes havíem de crear una empresa amb productes fets per nosaltres, per exemple: pastissos, pizzes, sucs, frankfurts...

Durant el trimestre hem hagut d'elaborar un treball en ordinador per parelles. El treball consistia en com crear la teva empresa. Havíem de decidir per a la nostra empresa: quin tipus, fer un blog, fer un anunci...

El més divertit va ser el mercat, perquè veies com la gent comprava els teus productes.

Xenia Sotillo


Taller d'il·lustració científica

Enviada per jmorral el 12/Nov/2014 - 08:06
Picture 0 for Taller d'il·lustració científica
En motiu del 125è aniversari del naixement (1888) del Dr. Pius Font i Quer i del 50è aniversari de la seva mort (1964) vam organitzar aquest taller d'il·lustració científica que va dirigir la il·lustradora Meritxell Campos, i on hi va poder participar l'alumnat de batxillerat.

En primer lloc la Meritxell ens va fer una breu explicació de la feina dels il·lustradors científics. També vam poden apreciar, a través de molts exemples, el seu procés de treball i les seves excel·lents il·lustracions.

Seguidament l'alumnat va triar algunes de les plantes que havíem recollit abans i, amb les seves orientacions professionals, van poder posar-ho en pràctica i realitzar les seves il·lustracions.

Si voleu veure'n imatges cliqueu aquest enllaç


Xerrada Ferran Debant

Enviada per rserenti el 06/Nov/2014 - 16:56
Picture 0 for Xerrada Ferran Debant
El passat dimarts dia 4 de Novembre, l’empresari Ferrant Debant va acudir al nostre centre per tal de dur a terme una xerrada sobre el món empresarial. En aquesta xerrada, en Ferran va explicar als alumnes la seva història, i com ha arribat a on és ara. Una interessant història de superació que comença a una peixateria i que arriba, en aquest moment, a un despatx al càrrec de nombroses empreses, que sostenen 1.200 empleats. Explicant la manera com de ben jove va lidiar amb una difícil situació intentant reflotar una empresa o el procediment que va seguir per crear la seva primera empresa.

Premi Problemes a l'esprint

Enviada per ppares el 29/Oct/2014 - 04:57
Picture 0 for Premi Problemes a l'esprint

El dimarts 21 d’octubre tingué lloc, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, l’entrega de premis del concurs de matemàtiques Problemes a l’esprint de la convocatòria del curs 2013-14.

Hi varen assistir un grup de nois i noies de 2n d’ESO  en representació dels 22 que el curs passat varen guanyar el primer premi en la categoria de 1r i 2n d’ESO.

En aquest acte, a part de recollir el premi, varen conèixer qui va ser Martin Gardner, varen fer una sèrie d’activitats relacionades amb idees que ell va popularitzar i finalment, entre tots els assistents, varen construir un icosàedre estrellat.


Recollida d'aliments

Enviada per jfons el 28/Oct/2014 - 14:58
Picture 0 for Recollida d'aliments

El nostre institut vol col.laborar un any més amb la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments.

En aquesta campanya els bancs d’Aliments de Catalunya recullen aliments bàsics a través de supermercats i mercats els pròxims dies 29 i 30 de novembre.

Al nostre centre ho allarguem una mica més: podeu deixar les vostres aportacions al vestíbul de l’institut des del dia 26 de novembre fins el dia 2 de desembre. Igualment, ja podeu portar aliments el dia de la Castanyada.

Quins són els aliments més adients per la donació?

Llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.


Visita a la Barcelona del 1714

Enviada per jmarin el 21/Oct/2014 - 17:22

Avui, els i les alumnes de 4t d'ESO estan per Barcelona visitant els escenaris de la Barcelona del 1714. A banda del Born Centre Cultural, visiten pel seu compte alguns llocs emblemàtics del setge. Això ho fan en el marc d'una activitat pensada per desplaçar-se per una gran ciutat com Barcelona amb l'ús de dispositius mòbils.

Podeu seguir-los a través d'aquest mapa.


Sortida a l'empresa Colacao i Grup Zeta

Enviada per rserenti el 17/Oct/2014 - 21:07

El dimecres passat els estudiants que vam triar l’optativa d’emprenedoria i l'optativa d'economia i producció vam anar a l’empresa Cola Cao i al grup Zeta.


Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

Enviada per xvalls2 el 24/Set/2014 - 08:08
Picture 0 for Viatjar als Camps de concentració com a eina pedagògica

En el marc de les Festes de la Mercè, l'Ajuntament de Barcelona organitzà, dissabte 20, la 19a Mostra d'Associacions de la ciutat, per visualitzar-ne la seva tasca. Per aquest motiu, l'Amical Mauthausen ens va convidar, en l'Auditori de Plaça Catalunya, a participar en la xerrada-projecció: "Viatges als camps de concentració com a eina pedagògica".


Catalunya: identitat i comunitat

Enviada per xvalls2 el 14/Set/2014 - 12:57
Picture 0 for Catalunya: identitat i comunitat

Comença el curs i, aquest dijous 18, retornen els Pessics. En aquesta sisena edició, el debat i col·loqui girarà al voltant del moment social que travessa el nostre país. Catalunya, identitat i comunitat. En la segona sessió hi ha anunciat el ponent Josep Maria Soler i Sabater, que no podrà intervenir per un compromís de darrera hora a la Universitat de Lleida. La Regidoria de Cultura ha comunicat que està resolent l'eventualitat. Una de les possibles alternatives és un col·loqui amb en el Sr. Miquel Calçada, president de les celebracions del Tricentenari. Us animo a participar-hi i debatre serenament, des de totes les respectables posicions. Us adjunto el díptic i feu-ne propaganda!

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

El misteri és la cosa més bonica que podem experimentar. És la font de tot art i ciència veritables. Albert Einstein
 
 

Tal dia com avui

1979

Atac als santuaris de la Meca per un anomenat «Moviment dels revolucionaris musulmans de la península Aràbiga».

1995

El ple del Congrés concedeix, per 204 vots a favor, el suplicatori perquè l´exministre de l'Interior José Barrionuevo comparegui davant la Justícia pel cas GAL

1996

El president rus, Boris Ieltsin, ordena la retirada de les tropes que queden a Txetxènia, després d'una guerra que va començar l'11 de desembre de 1994 i que va causar al voltant de 100.000 morts.

2001

El Tribunal Penal Internacional de la Haia per a l'antiga Iugoslàvia acusa, per primera vegada, l'expresident Slobodan Milosevic acusat d´haver comès un genocidi a Bòsnia.
 
 

Agenda

  dimarts, 25 de novembre
+ Poble Vell de Súria i comiat Núria
+ Dia Inter. per l'Eliminació de la Violència contra la Dona
  dijous, 27 de novembre
+ 08:30 Trobada de delegats del Bages
+ 08:45 Jornada de sensibilitzacíó Idees Joves XI
  dimecres, 3 de desembre
+ 09:00 Projecte Els Lledoners
  dilluns, 8 de desembre
+ Festiu
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

Diari de l'escola

 
 

Platea jove