Notícies

Títols de Batxillerat curs 2012-2013

Enviada per tserra12 el 27/Gen/2015 - 05:02

Els/les alumnes que van sol·licitar el Títol de Batxillerat el curs 2012-2013 el poden passar a recollir per les oficines del centre, de dilluns a divendres, de 9 a 13 .


Recordant les víctimes de/ls Holocaust

Enviada per xvalls2 el 26/Gen/2015 - 15:02
Picture 0 for Recordant les víctimes de/ls Holocaust
El Parlament de Catalunya ha commemorat els actes el dia internacional en record de les víctimes de l'Holocaust amb un acte institucional que han presidit Núria de Gispert i Artur Mas, que han defensat els valors de la pau, la convivència i la preservació de la memòria històrica com a instruments per evitar la barbàrie. En l'acte, en què també ha intervingut l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'han encès sis espelmes en record dels col·lectius víctimes de l'Holocaust. El dia internacional es commemora demà, 27 de gener, dia de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz el 1945. 

Sóc diputada / Sóc diputat

Enviada per xvalls2 el 26/Gen/2015 - 13:04
Picture 0 for Sóc diputada / Sóc diputat

Els nois i noies de batxillerat ja estan molt a prop de poder exercir el dret de vot, als 18 anys, i ara es tracta de consolidar tots aquests valors, ja treballats en les etapes educatives anteriors. Es diu que en la nostra societat hi ha una crisi de valors en molts àmbits: l’educatiu, el religiós, l’econòmic, el social, el de la salut, l’artístic, el polític, etc. Reimplantar aquests valors i reforçar-los és una tasca importantíssima de tots nosaltres. El taller «Sóc diputat / Sóc diputada» és una aportació de la primera institució de Catalunya, el Parlament de Catalunya, al foment, la transmissió i la consolidació dels valors democràtics. 


El meu poble i jo

Enviada per xvalls2 el 21/Gen/2015 - 01:44
Picture 0 for El meu poble i jo

L’alumnat de PsicoSociologia hem assistit a l’acte de presentació d’El meu poble i jo, espectacle poc convencional i alhora molt recomanable que el proper diumenge dia 25 de gener a les 6 de la tarda s’escenificarà al teatre Kursaal. Dirigit per Lluís Danés, es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya la temporada passada. És una reflexió sobre la guerra civil a partir de textos de Salvador Espriu, i es presenta a Manresa justament l'endemà de la commemoració dels 76 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat del Bages. És un muntatge de gran bellesa estètica i poètica. La música és interpretada per una banda de sis músics sota la direcció de Dídac Rocher. Un cop acabada la representació hi haurà un col·loqui amb els protagonistes de l'espectacle. Nosaltres n’hem fet un tast i us el recomanem.


Alumnes del Pius col·laboren amb una nova aplicació per a Geogebra de la UAB

Enviada per vgrau el 20/Gen/2015 - 20:23
Picture 0 for Alumnes del Pius col·laboren amb una nova aplicació per a Geogebra de la UAB

4 alumnes de 1r de batxillerat del Pius han posat a prova una nova aplicació per al programa Geogebra que fa les tasques de tutor online, assesorats per dos professors del departament de Didàctica de les Matemàtiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es tracta d,una col·laboració amb la UAB que té per objectiu veure com els alumnes interactuen amb la nova eina d aquest programari lliure molt utilitzat tant a secundària com al batxillerat.


Activitats d'orientació

Enviada per ihernandez el 19/Gen/2015 - 11:14

A partir del 2n trimestre del present curs acadèmic es portaran a terme una sèrie d’actuacions dins del Pla d’Acció tutorial del centre per tal d’orientar tot l’alumnat de 4t d'eso i 2n de batxillerat en el seu futur acadèmic, professional i laboral.

Durant diverses sessions de tutoria i amb l’assessorament i col·laboració de l´educadora social de l’AMPA al centre (Anna Surís) i el departament de psicopedagogia, l’alumnat de 4t d'eso i 2n de batxillerat participarà en tasques i activitats variades que esperem ajudin l'alumnat en la seva tria de cara al futur.


K.L.Reich. La veu de l'infern nazi

Enviada per xvalls2 el 12/Gen/2015 - 16:42

 

L'1 de novembre del 2005, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 en què condemnava sense excepcions qualsevol manifestació d'intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats per l'origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món. Es designava el dia 27 de gener, aniversari de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz (1945), com el dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust. Enguany se celebrarà el 70è aniversari. En fer la commemoració des de l'àmbit escolar és especialment important recuperar la memòria de persones concretes, amb noms i cognoms. 


Bon Nadal

Enviada per jmorral el 19/Des/2014 - 15:13
Picture 0 for Bon Nadal

Com cada any, l'alumnat de 2n d'ESO ens desitja un bon Nadal a través de moltes felicitacions. Entre les quals escollim la que representarà l'institut. Aquest any hem de felicitar l'alumna de 2n D Anna Soler, enhorabona!

Si voleu veure un recull d'altres felicitacions cliqueu aquest enllaç


Viatge a Madrid

Enviada per rserenti el 19/Des/2014 - 13:09
Picture 0 for Viatge a Madrid

Els passats dies 10, 11 i 12 de desembre els alumnes de 1r de Batxillerat que realitzen l’itinerari econòmic van fer una sortida de caràcter educatiu i cultural a Madrid. Durant la seva estada a la ciutat, aquests van realitzar tot un seguit d’activitats i visites que van fer del viatge una experiència molt enriquidora. Acompanyats de les professores Rosa Serentill i Estrella Pérez, van poder visitar la fàbrica Danone, el Vicente Calderón, el Congrés de Diputats, la casa de la Moneda, les instal·lacions de RTVE i el temple de Debod. A més d’això, van tenir la oportunitat d’anar a patinar al Palau de gel de Madrid i de visitar la ciutat durant les seves hores lliures. Finalment, els integrants d’aquest viatge van arribar a Manresa el dia 12 a la nit, després d’haver viscut uns dies on aprenentatge, oci i convivència van anar lligats de la millor manera.

Àlbum de fotos del viatge

Guillem Oliva de Fuenmayor


Festival NADALPIUS

Enviada per jfons el 18/Des/2014 - 07:56

El dimarts 23 de desembre, al matí, l'alumnat i el professorat de l’institut gaudirem del Festival de Nadal “NADALPIUS”, aquest any dedicat al Nadal, en el qual participaran alumnes de diferents cursos del centre. L'alumnat que hi participa i tot l'alumnat de 4t d’ESO hauran d’anar directament al Teatre Conservatori, a la plaça Sant Domènec, a les 8 del matí, per tal de poder assajar.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

Sabéssiu lo català sabríeu què és l'enyorança: la malaltia dels cors transplantats en terra estranya Jacint Verdaguer
 
 

Tal dia com avui

1640

Salses (el Rosselló): els catalans reconquereixen la vila als francesos (Guerra dels Segadors)

1853

l'Havana (Cuba): Neix José Martí, poeta i heroi de la indepèndencia cubana.

1849

Els membres de la Comunitat Europea creen el Consell d'Europa.
 
 

Agenda

  dijous, 29 de gener
+ 08:00 test orientació
+ 10:30 test orientació
+ 11:30 test orientació
+ 12:15 Dia Internacional en Record de les Víctimes de l'Holocaust
+ 12:30 test orientació
+ 13:30 test orientació
  dilluns, 2 de febrer
+ Concert Trio de Clarinets
+ Concert Trio de Clarinets
  dimarts, 3 de febrer
+ 08:00 Sortida a l'empresa Pasqual i a la Farga Lacambra
+ 08:00 Sortida d'esquí 1r ESO
  dimecres, 4 de febrer
+ 08:30 Portes Obertes UAB
+ 11:20 Conferència "La problemàtica de les Mines Antipersones"
+ 13:30 Conferència "La problemàtica de les Mines Antipersones"
  dijous, 5 de febrer
+ 08:00 Sortida d'esquí alpí de 3r ESO
  dimarts, 10 de febrer
+ 09:00 Proves d'avaluació externa de 4t d'ESO
  dimecres, 11 de febrer
+ Problemes a l'Esprint
+ 08:00 Taller de fisiologia
+ 09:00 Taller de fisiologia
+ 09:00 Proves d'avaluació externa de 4t d'ESO
+ 10:20 Taller "Autoestima i Afectivitat"
+ 11:20 Taller "Autoestima i Afectivitat"
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

L'home dels ulls tristos

 
 

Diari de l'escola

 
 

Platea jove

 
*}