Notícies

Acte de presentació del llib "Treballs de recerca del Bages 2015-16"

Enviada per jolive22 el 29/Abr/2016 - 17:11
Imatge 0 per Acte de presentació del llib

Ahir al vespre es va fer l'acte de presentació del llibre que ha  publicat el Centre de recursos pedagògics del Bages sobre els treballs de recerca de batxillerat efectuats durant el curs acadèmic 2015-16.  En el decurs de l'acte, la Dra. Laura Borràs va pronunciar una interessantíssima conferència sobre "La revolució digital en el món de les lletres". L'acte es va cloure amb l'entrega dels llibres als alumnes els treballs dels quals han estat resumits en l'edició d'aquest any. Per part del nostre centre havien estat seleccionats els treballs dels següents alumnes: Clàudia Palà, Oriol Panadès, Robert Prat, Pol Torres i Alba Vidal.


XI Gimcana matemàtica

Enviada per dblasi el 28/Abr/2016 - 13:58
Imatge 0 per XI Gimcana matemàtica

Més de 1.000 alumnes de 1r d'ESO de 15 instituts de Manresa i comarca van participar dimecres a la XI Gimcana Matemàtica pel centre de Manresa. El Pius Font i Quer, com cada any, també hi vam ser presents. L'activitat va estar organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i un grup de treball format per professorat de matemàtiques dels centres participants.. Els alumnes de 4t d'ESO dels mateixos centres de secundària van fer de monitors.


Xerrada sobre relativitat i física quàntica

Enviada per fsolis el 27/Abr/2016 - 14:44
Imatge 0 per Xerrada sobre relativitat i física quàntica

Avui 27 d'abril, l'exalumna Laura Garriga Orteu ha realitzat una fantàstica xerrada, a l'alumnat de 2n de batxillerat (matèria de Tecnologia), sobre la Relativitat d'Einstein i física quàntica, de forma divulgativa i engrescadora, per tal de despertar la curiositat i la il·lusió pels misteris de la ciència. És un plaer pel coneixement i la docència veure com els nostres alumnes s'entusiasmen davant dels misteris de la natura i ho transmeten amb aquesta il·lusió.

“El misteri és allò més preciós que ens és permès sentir. És la sensació principal, el bressol de l’art i de la ciència veritables. Qui l’ignora, qui no pot sorprendre’s ni meravellar-se, està mort.”

Albert Einstein

Moltes gràcies a tots plegats i en particular a tu Laura. Fins aviat!


Les Anglada s’estrenen firmant per Sant Jordi

Enviada per xvalls2 el 27/Abr/2016 - 06:19
Imatge 0 per Les Anglada s’estrenen firmant per Sant Jordi

Aquest Sant Jordi ha sortit l'autoedició del llibre LLIBERTAT. Tot el projecte d'escrit i edició es va gestar el curs passat. Començà durant la commemoració del 27 de gener (Dia Mundial en Record de les Víctimes de l'Holocaust). Mentre fèiem una intervenció al Parlament de Catalunya, la Irene Anglada va prendre quatre notes mentals. Arribada a casa, va compondre l'escrit inspirador del terra de l'exposició: Un sobre l'altra. Avançat el curs, la seva germana Queralt el va il·lustrar. Sense dir-m'ho, a final de curs 2014-15, en acomiadar-nos, me'l van regalar en format de llibre d'artista com a únic exemplar. Em va agradar tant, i no cal dir emocionar, que els vaig comentar que l'haurien d'editar. El somni s'ha acomplert i aquest Sant Jordi ja se n'han venut i firmat els primers exemplars. Ah, no és tot! També han publicat el poemari  desperta durant vint dies. No era Oscar Wilde qui deia que "només la Bellesa ens salva"? Quanta bellesa! Quin goig pel centre! Com van fent camí! No us els perdeu!!!


Saul fia (Son of Saul)

Enviada per xvalls2 el 23/Abr/2016 - 07:19
Imatge 0 per Saul fia (Son of Saul)

Seguint el programa d’activitats del Projecte pedagògic Manresa-Mauthausen, aquest diumenge 24, projecció del film hungarès “El hijo de Saúl”; que rebé l'Òscar 2016 a la millor pel·lícula de parla no anglesa i la Palma d'Or. Amb la col·laboració del Cine Club Manresa. A les a les 18:15h Auditoria de la Plana de l’Om.     Trailer             


Jornada de portes obertes de Batxillerat

Enviada per jperez35 el 21/Abr/2016 - 10:50

El proper dimarts 3 de maig a partir de les 18 30h celebrarem la jornada de portes obertes del nostre institut. Us informarem de la nostra oferta educativa per al Batxillerat i podreu conèixer les nostres instal·lacions. Us hi esperem!


Visita del Delegat del Govern a Àustria

Enviada per xvalls2 el 19/Abr/2016 - 18:41
Imatge 0 per Visita del Delegat del Govern a Àustria

El Delegat del Govern de la Generalitat a Àustria, Sr. Adam Casals, va ser aquest diumenge a Manresa per visitar l’Espai Memòries, del Museu Comarcal de Manresa. Casals va estar acompanyat per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; la regidora de Cultura, Anna Crespo; i els professors de secundària Josep Castilla (Institut Lluis de Peguera) i Xavier Valls (Institut Pius Font i Quer). El delegat del Govern a Àustria va interessar-se pel "Projecte pedagògic Manresa-Mauthausen", que recull el conjunt de tasques realitzades per l’alumnat els darrers cursos, al voltant del que va significar Mauthausen, on van estar confinats molts republicans espanyols i fou la tomba d’un miler de catalans. El projecte va més enllà i no oblida les migracions i deportacions de l’Europa actual.


ERASMUS +

Enviada per vgrau el 18/Abr/2016 - 13:03
Imatge 0 per ERASMUS +

L'alumnat que participa de l'ERASMUS+ ja és a Bratislava a l'espera del tren de les 12 del matí que els ha de portar cap a la ciutat de Banská Bystrica (Eslovàquia) on hi passaran tota la setmana.

Dins del marc europeu Erasmus+ el nostre institut està treballant en un projecte de la matèria optativa d'Emprenedoria de 3r que consisteix, entre altres coses, en la creació d'empreses cooperatives per part dels alumnes. El projecte s'anomena Young European Cooperatives (YEC).
Aquest projecte té una durada de tres cursos i hi participen instituts de Duisburg (Alemanya), Banská Bystrica (Eslovàquia) i Sant'Agata di Militello (Sicilia, Itàlia).

Dins d'aquest projecte, la setmana del 18 al 22 d'abril es fa una sortida a Eslovàquia amb 10 alumnes de la matèria optativa d'Emprenedoria.


Visita a dues exposicions

Enviada per jmorral el 15/Abr/2016 - 18:46
Imatge 0 per Visita a dues exposicions

El passat dijous 14 d’abril, amb l’alumnat de l’optativa de visual i plàstica de 4t d’ESO, vam anar a Barcelona a visitar dues exposicions. La primera, Obres mestres de l'Impressionisme i l'art modern. La Col·lecció Phillips, és una les col·leccions més importants d’obres del segle XIX i sobretot de les avantguardes del XX, amb artistes cabdals com ara Monet, Van Gogh, Degas, Picasso, Matisse, Kandinski i Rothko. L’altre exposició, titulada Gestos iconoclastes, imatges heterodoxes, recull un conjunt d’obres d’art contemporani amb pintures, escultures i instal·lacions del MACBA i de "la Caixa". En ambdós casos vam fer visites interactives i participatives, amb comentaris oberts de les obres i amb una petita activitat per entendre millor la nostra experiència estètica. Les exposicions eren al Caixafòrum, però abans d’entrar vam poder contemplar el pavelló alemany que Mies van der Rohe va projectar per a l’exposició internacional de Barcelona el 1929 i que encara ara ens sorprèn per la seva modernitat.


Llegir contes a totes les edats

Enviada per aclosas1 el 14/Abr/2016 - 04:11
Imatge 0 per Llegir contes a totes les edats

T’agrada llegir però no tens temps? El final de curs et fa anar de bòlit? Potser no és el millor moment per llegir-te una saga de quatre volums, però hi ha una solució per no abandonar la lectura: llegir contes. Hi ha reculls de contes per a totes les edats i de moltes temàtiques diferents: humor, misteri, aventures, ciència-ficció, etc.

Llegir contes té grans avantatges:

  • Com que són històries curtes, te les pots llegir de cop. No cal que t’esperis dies i dies per saber el final de la història.
  • És molt fàcil trobar una estona per llegir-los: a la sala d’espera del metge, abans d’anar a dormir, mentre esmorzes...
  • No cal llegir-se el llibre tot seguit. Els reculls de contes permeten fer el tafaner i saltar de conte en conte desordenadament.

A la biblioteca de l’institut trobaràs uns quants reculls recomanats. 

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dilluns, 2 de maig
09:00 Taller paisatges nets
dimarts, 3 de maig
18:30 Portes obertes de Batxillerat
dimecres, 4 de maig
09:00 Taller paisatges nets
dijous, 5 de maig
09:00 Taller els colors de la natura
divendres, 6 de maig
09:00 Taller "Game over"
09:00 III Jornada Xarxa MaiMés
dilluns, 9 de maig
09:00 Taller paisatges nets
dimecres, 11 de maig
Ex 3a avaluació 2BAT HIS.FILOSOFIA
Ex 3a avaluació 2BAT FIS-LLATI-ECO.EMP-CTERRA
08:00 Ex 3a avaluació 2BAT HISTÒRIA
12:35 Taller "Game over"
13:30 Taller "Game over"
dijous, 12 de maig
Ex 3a avaluació 2BAT CATALÀ
Ex 3a avaluació 2BAT TEC.IND-BIO-GEO
divendres, 13 de maig
Ex 3a avaluació 2BAT CASTELLÀ
Ex 3a avaluació 2BAT MATA-MATB-MCS-LIT.CAT
09:00 Taller "Game over"

Activitats per als propers 15 dies

Erasmus+

Projecte europeu

YEC2016

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1789

George Washington jura com a primer president dels Estats Units.

1897

El físic britànic Joseph John Thompson anuncia el descobriment de l'electró, partícula elemental de l'àtom.

1945

Adolf Hitler se suïcida al seu búnquer de Berlín, amb la seva dona Eva Braun.

1961

Àfrica del Sud es retira de la Commonwealth.

1992

La pel·lícula «El silenci dels anyells», de Jonatham Demme, guanya cinc Oscar.

2001

El primer turista espacial de la història, el multimilionari nord-americà Dennis Tito, arriba en la nau russa Soiuz TM-32 a l'Estació Espacial Internacional.

  Citacions

Et guanyaràs el pa amb la suor del teu front... Gènesi

  Platea jove