Notícies

Manifestos Guanyadors

Enviada per xvalls2 el 27/Nov/2014 - 03:30
Picture 0 for Manifestos Guanyadors

Un curs més, cal fer memòria d’una trista data: el 25 de novembre, Diada Mundial per l’Eliminació de la Violència de Gènere. Fent-nos partíceps dels actes de ciutat, coordinats pel SIAD Montserrat Roig, se’ns va convocar, als centres de secundària, a redactar el manifest que seria escollit i llegit en tots els actes, com a representatiu de la ciutat. Un cop més ha tingut una certa flaire piuera! Volem compartir amb vosaltres el goig de que els dos textos escollits han estat redactats pel nostre alumnat.  Els guanyadors del concurs de manifestos, han estat:  "Carta d'un home a totes les dones del món" de l 'Arnau Ballesteros, Arnau Deig, Kilian Gonzalez i Jordi Lluch de 4 ESO A.; així com “Rap contra el maschismo” de  Ernesto Hernandez, Mourad, Agnès Gómez i Marina Carmona. Felicitats!


Gran Recapte 2014

Enviada per jmarin el 24/Nov/2014 - 10:19

Com segurament molts ja coneixeu, els pròxims dies 28 i 29 DE NOVEMBRE s'organitza UNA GRAN CAMPANYA DE RECOLLIDA D'ALIMENTS a supermercats i mercats d'arreu de Catalunya El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. El seu objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l'any. El Departament de Filosofia us anima perquè hi COL·LABOREU i, si podeu, PARTICIPEU, per omplir fins a vessar els dipòsits dels punts de recollida, que trobareu al vestíbul i passadissos de batxillerat, durant tota aquesta setmana del 24 al 28.

Pius, ara és l'hora! No passis de la solidaritat!


Eleccions Consell Escolar

Enviada per jmarin el 20/Nov/2014 - 08:36

Aquest proper 26 de novembre hi ha eleccions al Consell Escolar. Els candidats del sector alumnat han preparat uns vídeos que podeu veure aquí:

     

 Noor Rehman


Mercat d'empreses

Enviada per rserenti el 18/Nov/2014 - 01:49
Picture 0 for Mercat d'empreses

El día 11 de Novembre els alumnes de l'optativa de Economia i Producció, vam organitzar un  Mercat d'empreses. Els participants, en l'horari de classes havíem de crear una empresa amb productes fets per nosaltres, per exemple: pastissos, pizzes, sucs, frankfurts...

Durant el trimestre hem hagut d'elaborar un treball en ordinador per parelles. El treball consistia en com crear la teva empresa. Havíem de decidir per a la nostra empresa: quin tipus, fer un blog, fer un anunci...

El més divertit va ser el mercat, perquè veies com la gent comprava els teus productes.

Xenia Sotillo


Taller d'il·lustració científica

Enviada per jmorral el 12/Nov/2014 - 08:06
Picture 0 for Taller d'il·lustració científica
En motiu del 125è aniversari del naixement (1888) del Dr. Pius Font i Quer i del 50è aniversari de la seva mort (1964) vam organitzar aquest taller d'il·lustració científica que va dirigir la il·lustradora Meritxell Campos, i on hi va poder participar l'alumnat de batxillerat.

En primer lloc la Meritxell ens va fer una breu explicació de la feina dels il·lustradors científics. També vam poden apreciar, a través de molts exemples, el seu procés de treball i les seves excel·lents il·lustracions.

Seguidament l'alumnat va triar algunes de les plantes que havíem recollit abans i, amb les seves orientacions professionals, van poder posar-ho en pràctica i realitzar les seves il·lustracions.

Si voleu veure'n imatges cliqueu aquest enllaç


Xerrada Ferran Debant

Enviada per rserenti el 06/Nov/2014 - 16:56
Picture 0 for Xerrada Ferran Debant
El passat dimarts dia 4 de Novembre, l’empresari Ferrant Debant va acudir al nostre centre per tal de dur a terme una xerrada sobre el món empresarial. En aquesta xerrada, en Ferran va explicar als alumnes la seva història, i com ha arribat a on és ara. Una interessant història de superació que comença a una peixateria i que arriba, en aquest moment, a un despatx al càrrec de nombroses empreses, que sostenen 1.200 empleats. Explicant la manera com de ben jove va lidiar amb una difícil situació intentant reflotar una empresa o el procediment que va seguir per crear la seva primera empresa.

Premi Problemes a l'esprint

Enviada per ppares el 29/Oct/2014 - 04:57
Picture 0 for Premi Problemes a l'esprint

El dimarts 21 d’octubre tingué lloc, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, l’entrega de premis del concurs de matemàtiques Problemes a l’esprint de la convocatòria del curs 2013-14.

Hi varen assistir un grup de nois i noies de 2n d’ESO  en representació dels 22 que el curs passat varen guanyar el primer premi en la categoria de 1r i 2n d’ESO.

En aquest acte, a part de recollir el premi, varen conèixer qui va ser Martin Gardner, varen fer una sèrie d’activitats relacionades amb idees que ell va popularitzar i finalment, entre tots els assistents, varen construir un icosàedre estrellat.


Recollida d'aliments

Enviada per jfons el 28/Oct/2014 - 14:58
Picture 0 for Recollida d'aliments

El nostre institut vol col.laborar un any més amb la campanya solidària del Gran Recapte d’Aliments.

En aquesta campanya els bancs d’Aliments de Catalunya recullen aliments bàsics a través de supermercats i mercats els pròxims dies 29 i 30 de novembre.

Al nostre centre ho allarguem una mica més: podeu deixar les vostres aportacions al vestíbul de l’institut des del dia 26 de novembre fins el dia 2 de desembre. Igualment, ja podeu portar aliments el dia de la Castanyada.

Quins són els aliments més adients per la donació?

Llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils.

Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.


Visita a la Barcelona del 1714

Enviada per jmarin el 21/Oct/2014 - 17:22

Avui, els i les alumnes de 4t d'ESO estan per Barcelona visitant els escenaris de la Barcelona del 1714. A banda del Born Centre Cultural, visiten pel seu compte alguns llocs emblemàtics del setge. Això ho fan en el marc d'una activitat pensada per desplaçar-se per una gran ciutat com Barcelona amb l'ús de dispositius mòbils.

Podeu seguir-los a través d'aquest mapa.


Sortida a l'empresa Colacao i Grup Zeta

Enviada per rserenti el 17/Oct/2014 - 21:07

El dimecres passat els estudiants que vam triar l’optativa d’emprenedoria i l'optativa d'economia i producció vam anar a l’empresa Cola Cao i al grup Zeta.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

És bo que l’home carregui el jou en la seva joventut. Bíblia, Lamentacions
 
 

Tal dia com avui

1848

La ciutat suïssa de Berna és reconeguda com a capital única de la Confederació Helvètica.

1855

La reina viuda d'Alfons XII, Maria Cristina, proclamada uns dies abans regent d'Espanya, jura fidelitat a l'hereu de la Corona.

1912

Tractat francoespanyol sobre el Marroc, que concedeix a Espanya la zona nord del país.

1936

Guerra Civil espanyola. Afusellat a Paracuellos del Jarama (Madrid) el dramaturg Pedro Muñoz Seca.

1990

John Major és elegit primer ministre del Regne Unit pel Partit Conservador.

2001

Els presidents Aznar i Bush segellen a la Casa Blanca, la cooperació entre els EUA i Espanya en matèria de terrorisme.
 
 

Agenda

  dimarts, 2 de desembre
+ Xerrada sobre la Marató de TV3
+ Xerrada sobre la Marató de TV3
+ 20:30 Reunió Madrid
  dimecres, 3 de desembre
+ 09:00 Projecte Els Lledoners
  dijous, 4 de desembre
+ Xerrada sobre la Marató de TV3
+ Xerrada sobre la Marató de TV3
  dilluns, 8 de desembre
+ Festiu
  dimarts, 9 de desembre
+ Festa de lliure elecció
  dimecres, 10 de desembre
+ Problemes a l'Esprint
+ 07:00 Viatge a Madrid
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

Diari de l'escola

 
 

Platea jove