Notícies

Bon Nadal

Enviada per jmorral el 19/Des/2014 - 15:13
Picture 0 for Bon Nadal

Com cada any, l'alumnat de 2n d'ESO ens desitja un bon Nadal a través de moltes felicitacions. Entre les quals escollim la que representarà l'institut. Aquest any hem de felicitar l'alumna de 2n D Anna Soler, enhorabona!

Si voleu veure un recull d'altres felicitacions cliqueu aquest enllaç


Viatge a Madrid

Enviada per rserenti el 19/Des/2014 - 13:09
Picture 0 for Viatge a Madrid

Els passats dies 10, 11 i 12 de desembre els alumnes de 1r de Batxillerat que realitzen l’itinerari econòmic van fer una sortida de caràcter educatiu i cultural a Madrid. Durant la seva estada a la ciutat, aquests van realitzar tot un seguit d’activitats i visites que van fer del viatge una experiència molt enriquidora. Acompanyats de les professores Rosa Serentill i Estrella Pérez, van poder visitar la fàbrica Danone, el Vicente Calderón, el Congrés de Diputats, la casa de la Moneda, les instal·lacions de RTVE i el temple de Debod. A més d’això, van tenir la oportunitat d’anar a patinar al Palau de gel de Madrid i de visitar la ciutat durant les seves hores lliures. Finalment, els integrants d’aquest viatge van arribar a Manresa el dia 12 a la nit, després d’haver viscut uns dies on aprenentatge, oci i convivència van anar lligats de la millor manera.

Àlbum de fotos del viatge

Guillem Oliva de Fuenmayor


Festival NADALPIUS

Enviada per jfons el 18/Des/2014 - 07:56

El dimarts 23 de desembre, al matí, l'alumnat i el professorat de l’institut gaudirem del Festival de Nadal “NADALPIUS”, aquest any dedicat al Nadal, en el qual participaran alumnes de diferents cursos del centre. L'alumnat que hi participa i tot l'alumnat de 4t d’ESO hauran d’anar directament al Teatre Conservatori, a la plaça Sant Domènec, a les 8 del matí, per tal de poder assajar.


Projecte Memòria i Prevenció 2015

Enviada per xvalls2 el 16/Des/2014 - 19:35
Picture 0 for Projecte Memòria i Prevenció 2015

El Projecte Pedagògic de Xarxa de Memòria i per la Prevenció del Feixisme, del qual participem conjuntament amb trenta tres instituts més, es va reunir dissabte a l'Amical per intercanviar experiències i fixar les activitats pròximes. Participarem en  els actes  institucionals, al Parlament de Catalunya, al voltant del  Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust; així com la jornada Joves al Parlament per la Pau. La Xarxa també ofereix el servei de formació, assessorament  i elaboració de Treballs de Recerca. Durant el mes de Gener gaudirem de l’exposició KL Reich, al vestíbul de l’institut. Programarem alguna sessió de cinema i xerrada, amb la presència de familiars de deportats i, si l’economia ho permet, viatjarem als Camps de Mauthausen Guse. Consulteu-nos a L'home dels ulls tristos


#somdeciencies

Enviada per jmarin el 15/Des/2014 - 10:02
Picture 0 for #somdeciencies

Al llarg d'aquesta setmana, l'alumnat de Química de 2n de batxillerat us proposa tot un seguit de notícies de ciència d'actualitat i que paga molt la pena consultar. 

Les podeu trobar al blog somdeciencies.wordpress.com, us animem a visitar-lo i compartir a través de les xarxes aquelles que més us agradin.


Problemes a l'esprint 3r i 4t d'ESO

Enviada per ppares el 13/Des/2014 - 17:37
Picture 0 for Problemes a l'esprint 3r i 4t d'ESO

El dia 10 de desembre es va celebrar una nova edició de Problemes a l'esprint, aquesta vegada amb la participació d'alumnes de 3r i 4t d'ESO.

Els 18 nois i noies del Pius Font i Quer varen resoldre correctament els 10 problemes plantejats i també els 3 reptes suplementaris.

En aquesta edició hi varen participar 86 equips dels quals 34 aconseguiren solucionar els 10 problemes i només 3 equips varen resoldre els 3 reptes de propina.


Viatge a Madrid

Enviada per vgrau el 12/Des/2014 - 09:58
Picture 0 for Viatge a Madrid

Com podeu veure, l'alumnat de 1r de batxillerat d'economia està molt ben acompanyat a Madrid!


Projecte Comunitari Lledoners

Enviada per xvalls2 el 04/Des/2014 - 16:45
Picture 0 for Projecte Comunitari Lledoners
El Centre Penitenciari Lledoners, el SIAD Montserrat Roig i cinc instituts del Bages hem començat el Projecte Comunitari 2014-15. Tenim per objectiu obrir-nos al territori amb la coneixença mútua, compartint experiències vivencials al voltant de la violència de gènere. Empatitzarem amb el testimoniatge d'interns i també de víctimes, que segueixen els programes de picoteràpia. El professorat i algun alumnat tindrà l'ocasió de visitar el centre penitenciari, on presentarem l'exposició "joves contra la violència", que en aquest moments pot ser visitada al vestíbul de la Biblioteca del Casino. Ja us anirem informant, però no tenim cap mena de dubte que serà una forta experiència pedagògica que ens ajudarà a créixer.


270 agraïments

Enviada per xvalls2 el 04/Des/2014 - 14:35
Picture 0 for 270 agraïments

Caritas ha vingut a recollir l'aliment solidari de la Gran Recapte promoguda al centre. Hem estat capaços d'omplir una banyera, que correspon a uns 270 Kg d'aliments. Un cop traslladats a la furgoneta, feia una bona patxoca. El voluntari que ha fet el servei de transport, ens ha demanat que expresséssim l'agraïment per una iniciativa tan educativa i necessària socialment, perquè la fam no fa vacances. Ens ha dit: "sovint es diu que els joves passen de tot i no tenen valors. Això no és veritat!" Mil agraïments!


Jornada Idees joves

Enviada per rserenti el 03/Des/2014 - 16:16
Picture 0 for Jornada Idees joves

El passat dijous dia 27 de novembre, els alumnes de l’itinerari econòmic de primer de Batxillerat van assistir a un debat realitzat al teatre Conservatori de Manresa en el que van intervenir tres joves emprenedors del territori. Aquests empresaris, ja consolidats en les seves empreses, van compartir amb el alumnes assistents la seva experiència a l’hora d’iniciar la seva aventura al món empresarial. Amb un seguit de preguntes que els alumnes representants de cada centre feien als tres protagonistes del debat, ells explicaven detalladament aspectes claus en el desenvolupament de la seva empresa. Per tot això, va ser una experiència molt enriquidora per a tots els alumnes assistents ja que van poder sentir de primera mà el testimoni dels tres emprenedors.

Marc Méndez, Jaume Planas, Joan Soler

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

M’agraden més les lleis que la tirania, però encara m’agraden més els costums que les lleis. Montesquieu
 
 

Tal dia com avui

1959

Arriba a Madrid el president dels EUA, Dwigth Eisenhower, en una visita que suposa el reconeixement internacional del règim de Franco.

1987

Brutal col·lisió entre el transbordador La senyora Paz i el petrolier Víctor a l'estret filipí de Mindoro. Moren 2.000 persones.

1981

Un avió Boeing 747 s'estrella contra la localitat escocesa de Lockerbie, i moren els seus 258 passatgers i 17 veïns.

1992

Polònia, la República Txeca, Eslovàquia i Hongria creen una zona de lliure comerç.

1999

La Guàrdia Civil intercepta prop de Calataiud (Saragossa) una furgoneta bomba amb 950 quilos d'explosius, el vehicle bomba més potent de la història d'ETA.
 
 

Agenda

  dimarts, 23 de desembre
+ 08:00 Festival de Nadal NADALPIUS
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

Diari de l'escola

 
 

Platea jove