Preinscripció 2015-16

Informació general
Sol·licitud de preinscripció ESO

Documents (calendari, documentació necessària)

Resolució concurs públic del servei de bar cantina

El Servei de Bar-Cantina de l'Institut ha estat adjudicat a la proposta que va presentar la Sra. Aida Albets.

 

Notícies

Ajuts escolars per al curs 2015-2016

Enviada per asuris el 25/Mar/2015 - 10:29

L'ajuntament de Manresa convoca el programa d'ajuts escolars per al curs 2015-2016 destinats a la compra de llibres, material escolar i despeses de transport per a aquelles persones que presenten dificultats econòmiques.

Per tal de fer la sol·licitud, cal trucar per concertar hora a partir del 26 de març i fins el 2 d'abril del 2015, trucant al 010 o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (plaça Major, 1, baixos).

Es podran acollir a l'ajut els alumnes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria dels centres educatius públics o concertats, que infants i família estiguin empadronats a la ciutat de Manresa.


Recollida d'aliments

Enviada per xvalls2 el 25/Mar/2015 - 05:48
Picture 0 for Recollida d'aliments

Les entitats de recollida d'aliments, tenen els seu punt àlgid de rebost pels volts de Nadal.  Però el magatzem es va buidant i no s'omple a la mateixa velocitat. Ens demanen un SOS de tornem-hi, un cop de mà! Iimpliquem-nos-hi! Portem productes envasat: Arròs, Pasta, Llegums, Oli, Tonyina, Tomàquet, Llet, Bolquers, Sucre, El darrer dia de recollida serà divendres 27.


Xerrada de "Warqueting"

Enviada per rserenti el 23/Mar/2015 - 17:49
Picture 0 for Xerrada de

Aquest dimarts dia 17, els de 1r i 2n de Batxillerat econòmic vam assistir a la xerrada sobre "Màrqueting de combat". Vingueren al Pius de la EUNCET per explicar-nos en què consistia. 

Sense dubte, el màrqueting és una lluita constant, plena d'estratègies. Comparàrem grans estrategs de la història, com Napoleó, Aníbal, etc. (quins es basaven en l'estratègia a l'hora de combatre) amb aquesta disciplina, la qual es dedica a l'anàlisi del comportament dels mercats i dels consumidors.


“Creía que la mujer era mía”

Enviada per xvalls2 el 22/Mar/2015 - 03:10
Picture 0 for “Creía que la mujer era mía”

“En aquella època de la meva vida ho tenia tot: diners, sexe i roc and roll. Però no era feliç. No estava bé amb mi mateix. Quan estàs en la roda de la violència no te n’adones i, fins hi tot, no ho trobes malament; penses que la culpa la té l’altra que et provoca” ens va dir en Josep. Aquesta setmana hem fet un pas més en el Projecte Comunitari Lledoners, amb la col·laboració del SIAD Montserrat Roig. Aquesta volta, ens han tornat la visita i  han estat els nostres hostes. La recepció començà amb un recorregut per l’institut, on els mostrarem la tasca pedagògica, al voltant d’una convivència equitativa.


Eclipsi parcial de Sol

Enviada per jmarin el 20/Mar/2015 - 11:19
Picture 0 for Eclipsi parcial de Sol

Avui, malgrat el temps una mica ennuvolat, hem pogut gaudir d'un espectacle poc habitual: un eclipsi parcial de Sol. Amb l'ajuda d'uns tubs de cartró adequadament preparats per a projectar el Sol, hem pogut veure com la lluna anava cobrint el disc solar. 

També hem pogut observar l'efecte que ha tingut sobre la temperatura, que s'ha matingut estable als 14ºC fins les 11:00h on ha començat a pujar. Val a dir que minuts després del moment de màxima ocultació, la temepratura ha marcat un mínim de 13ºC.


Proves Cangur 2015

Enviada per vgrau el 19/Mar/2015 - 16:02
Picture 0 for Proves Cangur 2015

Avui s'ha celebrat el tradicional concurs de problemes matemàtics del Cangur. Una nodrida representació d'alumnat del Pius de 3r i 4t d' ESO, i de 1r i 2n de Batxillerat, més de 80 alumnes, s'hi han presentat.

Esperem que hagin gaudit de les activitats que aquest any han preparat des de l'UPC i també que obtinguin uns bons resultats en les proves Cangur. Pel que hem vist , creiem que l'experiència no els ha deixat indiferents.

Molta sort a totes i a tots!!!

Departament de Matemàtiques


“Estoy contento de ver aquí tanta juventud”

Enviada per xvalls2 el 18/Mar/2015 - 00:08
Picture 0 for “Estoy contento de ver aquí tanta juventud”

“Todavía muchas noches sueño que estoy en el campo. Por la mañana, cuando veo la electricidad y el sol, me siento liberado”, ens va dir el Sr José Marfil. El Parlament de Catalunya va celebrar la Trobada de Joves, estudiants de secundària, per commemorar el 70è aniversari de l’alliberament dels camps d’extermini. L’acte fou president per la Molt Honorable presidenta de la institució, Sra. Núria de Gispert; acompanyada a la mesa pel President de l’Amical Mauthausen i altres camps, Sr. Enric Garriga; així com pel Sr. Marfil, testimoni de la deportació i supervivent de Mauthausen, El nostre institut hi va presentar el Projecte pedagògic Manresa-Mauthausen, integrat en la Xarxa europea d’instituts per a la prevenció del feixisme.


Campanya de vacunació a 2n d'ESO

Enviada per ihernandez el 16/Mar/2015 - 12:30

Com cada any, el Departament de salut administrarà a l’alumnat de 2n d’ESO la vacuna contra el tètanus i la diftèria a l’escola segons el calendari de vacunacions. Al nostre centre serà el DIVENDRES 20 DE MARÇ durant el matí.

És molt important la col.laboració de les famílies en aquest tema. És per aquest motiu que us demanem que ompliu el full d’autorització que s’ha lliurat a cada alumne/a. Cal retornar-lo signat tant si autoritzeu la vacunació com no, marcant la casella corresponent.

Igualment és imprescindible que aquells alumnes que es vacunin portin el divendres 20 de març el carnet de vacunacions (original i una fotocòpia) per anotar-hi la informació corresponent.

No es vacunarà cap alumne/a que no tingui el full d’autorització signat o no porti el carnet de vacunació.


Martí Campabadal. 1r premi Lacetània per al seu treball de recerca.

Enviada per jmorral el 12/Mar/2015 - 22:32
Picture 0 for Martí Campabadal. 1r premi Lacetània per al seu treball de recerca.

Aquest dijous, 12 de març, a les set de la tarda, s'entregaran els Premis Fundació Lacetània al saló rosa de l'Institut Lacetània. El primer premi, en la categoria de Batxillerat, ha estat pel treball de recerca que el Martí Campabadal va fer el curs passat, quan cursava 2n de batxillerat al nostre institut. L'objectiu del seu treball consistia en un projecte alhora escultòric i arquitectònic, carregat de simbolisme, pensat per ser col·locat al pati de l’institut. Us convido a conèixer el seu treball i a l'acte de lliurament dels premis.

Des d'aquí fem arribar al Martí la nostra enhorabona i li desitgem el millor per al seu futur.


CRÈDIT DE SÍNTESI A 1r D'ESO

Enviada per ihernandez el 09/Mar/2015 - 17:52

Del 23 al 27 de març els alumnes de 1r d’ESO realitzaran el crèdit de síntesi.

El treball de síntesi és format per un conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge que impliquen una feina interdisciplinària que afavoreix la integració de coneixements i el treball en equip. Durant el treball de síntesi l’alumnat ha de demostrar prou capacitat d’autonomia en l’organització del seu treball individual, i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip.

El tema del crèdit de síntesi de 1r d’ESO és MANRESA, LA NOSTRA CIUTAT.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »
 
 

Citacions

Grisa, car amic, és tota teoria i verd l'arbre d'or de la vida. Goethe
 
 

Tal dia com avui

1957

Neix el Mercat Comú, futura Comunitat Europea.

1812

Un terratrèmol destrueix les ciutats de Caracas, La Guaira i San Felipe, situades en territori de l'actual Veneçuela.

1956

Les últimes tropes franceses del Vietnam abandonen Saigon.

1978

Dues-centes mil persones es manifesten al País Basc en el primer Aberri Eguna legal.

1979

Israel i Egipte firmen un tractat de pau que posa fi a l'estat de guerra oficial entre els dos països.

1991

La pel·lícula nord-americana "Ballant amb llops", dirigida i protagonitzada per Kevin Costner, obté set Oscar.

1995

Neix l'Europa sense fronteres per a set països comunitaris: Espanya, Portugal, Alemanya, França, Bèlgica, Luxemburg i Holanda.

1933

Japó es retira de la Societat de Nacions.
 
 

Agenda

  dijous, 26 de març
+ 08:00 Taller d'alimentació
+ 08:00 Sortida al Parc de l'Agulla
+ 09:00 Taller d'alimentació
  divendres, 27 de març
+ 08:00 Visita al Centre de l'Aigua de Can Font
+ 09:00 Taller d'alimentació
+ 10:20 Taller d'alimentació
+ 11:30 Visita al Centre de l'Aigua de Can Font
  dilluns, 30 de març
+ Vacances de Pasqua
  dijous, 9 d'abril
+ 09:00 Taller els colors de la natura
+ 12:35 Taller "Enfoquem millor" (part 1)
+ 13:30 Taller "Enfoquem millor" (part 1)
Activitats per als propers 15 dies
 
 
Aniversari Pius Font i Quer

Activitats
Blog de l’aniversari

 
 

Tauler

 
 
 
 

L'home dels ulls tristos

 
 

NewsPius

 
 

Platea jove

 
*}