Notícies

Campanya de vacunació

Enviada per ihernandez el 01/Feb/2016 - 17:16

Els propers divendres 5 (grup 2SA), 12 (grup 2SB) i 19 (grups 2SC i 2SD) de febrer els alumnes de 2n d’ESO rebran la vacuna antitetànica i antidiftèrica.

S'administrarà a la infermeria de l'institut per professionals d'Althaia. Cada alumne haurà d'haver lliurat amb antelació al seu tutor/a el full d'autorització facilitat pel Deprtament de Salut de la Generalitat. El mateix dia de la vacuna és imprescindible portar el carnet de vacunació.


Celebrem el DENIP

Enviada per xvalls2 el 01/Feb/2016 - 13:18
Imatge 0 per Celebrem el DENIP

Enguany hem tornat celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP). L’acte fou ple de color i música, que ens transportaren per corriols d’emoció i reflexió. L’alumnat configurà el símbol de la pau, seient al terra del pati; sonaren les notes del Cant dels Ocells, es llegiren uns aforismes de Mahatma Gandhi; es deixà volar un colom blanc; i clogué l’acte la cançó d’Imagine. / Aquesta Dia fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi). Als països amb calendaris escolars propis de l'hemisferi sud, pot commemorar-se el 30 de març i dies immediats. El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal,No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra.


Campions de la fase territorial de la Copa Cangur de matemàtiques!

Enviada per dblasi el 29/Gen/2016 - 20:53
Imatge 0 per Campions de la fase territorial de la Copa Cangur de matemàtiques!

Aquest passat dijous l'equip del Pius Font i Quer format per la Carina Rufas, el Biel Majó, el Néstor Bravo, el Joan Ballesteros, la Núria Codina, la Mireia Majó i el David Mompó s'han proclamat campions de la fase territorial de la Copa Cangur de matemàtiques que ha tingut lloc a l'Institut Manuel Blancafort de la Garriga.

El concurs consisteix en resoldre el màxim de problemes en equip durant una hora. Cada problema té una puntuació que va augmentant a mesura que avança el concurs si ningú l'encerta. També es penalitza el fet de donar una resposta errònia a algun problema.

Durant la primera meitat del concurs la puntuació dels diferents equips estava força igualada però a la segona part l'equip del Pius s'ha escapat obtenint un magnífic resultat final.

Volem felicitar a aquest grup d'alumnes pel seu esforç, la seva passió i el seu talent!

Durant el mes de març l'equip del Pius Font i Quer participarà a la final de Catalunya competint amb els guanyadors de les altres 14 seus de la fase territorial del concurs.

Podeu consultar els problemes que van haver de resoldre en aquest enllaç. Trobareu més informació del concurs a la web http://www.cangur.org/la-copa/ 


Set espelmes

Enviada per xvalls2 el 29/Gen/2016 - 20:49
Imatge 0 per Set espelmes

Aquest dijous 28, seguint esl actes de commemoració del Dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust, s'ha organitzat un doble homenatge institucional. En primer lloc, la professora Sra. Marta Simó i el supervivent d’ Auswitch, Sr Hermann Höllenrein, han ofert la  conferència Passat, present i futur de l’Holocaust. Des d’una perspectiva universal a una pers perspectiva local, al Palau de la Generalitat. Seguidament, a les 18.30 h, s'han encès set espelmes a la plaça de Sant Jaume en record de cadascun dels col·lectius represaliats pel règim nazi. A continuació les alumnes del Pius Font i Quer, Giulia i Marina, han llegit uns textos en record de l’escriptora Montserrat Roig i la seva immortal obra Els catalans als camps nazis.


27 de gener DIMVHolocaust

Enviada per xvalls2 el 29/Gen/2016 - 20:48
Imatge 0 per 27 de gener DIMVHolocaust

Alumnat de batxillerat, conjuntament amb altres centres educatius catalans, ens ha representat aquest dimecres 27 de gener,  al Parlament de Catalunya, en la commemoració, un any més, el dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust, amb un acte institucional encapçalat pels presidents de la Generalitat i el Parlament, Carles Puigdemont i Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i en què representants de col·lectius de víctimes han pres la paraula i han fet la tradicional encesa de les sis espelmes del record. Puigdemont, Forcadell, Colau i els representants de les víctimes han coincidit a reivindicar el record permanent d'aquest capítol de la història "perquè mai més no torni a repetir-se res semblant", en paraules de la presidenta. Tots els parlament han reflexionat sobre el moment que viu Europa i la crisi receptiva de la migració.

Veure la galeria d'imatges del Parlament (19 fotos)


Regió7 recull les conclusions d'un Treball de Recerca

Enviada per jpons128 el 22/Gen/2016 - 16:15

El diari Regió7, en la seva edició d'avui divendres 22 de gener, dedica tota una pàgina a explicar que l'Alejandra Ibarra i l'Ariadna Moyano (2nBatC) han localitzat on vivien 17 manresans deportats a camps nazis. L'objectiu de la seva recerca és promoure'n un homenatge a nivell municipal, donat el desconeixement públic d'aquest aspecte de la nostra història. Proposen que es col·loqui en algun lloc cèntric de la ciutat una placa d'homenatge als 24 manresans que foren víctimes del feixisme espanyol i alemany i que anaren a raure a camps d'extermini com Mauthausen. Proposen també que es col·loquin "llambordes del record" davant del que havia estat el seu domicili, a l'estil del què es fa arreu d'Europa.

Felicitem l'Alejandra i l'Ariadna!

http://www.regio7.cat/manresa/2016/01/22/localitzen-vivien-17-manresans-deportats/345678.html


Proves d'avaluació externa de 4t d’ESO

Enviada per jfons el 21/Gen/2016 - 22:40

Els propers 16 i 17 de febrer tindrà lloc una prova externa d’avaluació de tot l’alumnat de quart d’ESO de Catalunya. La prova mesura en quin grau l’alumnat és capaç d’aplicar els coneixements, les habilitats i les actituds que ha adquirit. Concretament, s’avaluaran les competències i els coneixements bàsics en els àmbits matemàtic,  lingüístic (llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera) i cientificotecnològic.

DATES i HORARI:

Dimarts, 16 de febrer

  • Llengua catalana  de 09:00h a 10:00h
  • Llengua castellana de 10:00h a 11:00h
  • Matemàtiques de 11:30h a 12:30h

Dimecres, 17 de febrer

  • Àmbit cientificotecnològic de 09:00h a 10:15h
  • Llengua estrangera (anglès) de 10:15h a 11:300h

Podeu trobar més informació als documents d'informació adreçats a l'alumnat i a les famílies.

Atentament,

L'equip directiu


Sortides professorat Pius Extrem Natura - Puigllançada

Enviada per vgrau el 19/Gen/2016 - 20:23
Imatge 0 per Sortides professorat Pius Extrem Natura - Puigllançada

Aquest cap de setmana s'ha dut a terme la primera de les sotides "Pius Extrem Natura" dirigides al professorat del centre. El primer repte ha estat la pujada al cim del Puigllançada (2409m) des d'on hem pogut fer algunes fotos espectaculars. El dia era fred però mol net i clar i si us hi fixeu bé, es pot veure el mar per darrera de la torre de Collserola i de les muntanyes de Montserrat. Esperem que us agradin i fins a la propera!!!


Festa de Nadal 2015

Enviada per jfons el 23/Des/2015 - 19:38
Imatge 0 per Festa de Nadal 2015
La festa de Nadal al Pius d’enguany ha estat un tot un èxit i aquí en teniu un àlbum de fotos i uns links als millors curts presentats pels nostres alumnes.

El centre s’ha transformat per a l’ocasió. La Biblioteca, el Gimnàs, el Menjador i el Pati del rellotge estaven desconeguts. La decoració i ambientació ha estat una de les claus de l’èxit de la festa.

Les actuacions intimistes han comptat amb més cantautors que mai, monòlegs, contes, ombres xineses... La mostra de curtmetratges ha sorprès a tot el públic per la qualitat de les obres presentades pels nostres alumnes. Les millors les podreu trobar al nostre web. Al Gimnàs hi ha hagut un bany de Nadales ofertes per l’alumnat de 3r d’ESO que ens ha preparat el cor per aquestes festes i també una gran exhibició d’ombres xineses dutes a terme pel professorat. I per acabar, tots els alumnes, professorat i personal no docent, hem pogut disfrutar de nou de l’espectacle “Les Veus del Silenci” dins del projecte “Five Days to Dance” que l’alumnat de 3r d’ESO va representar al teatre Kursaal per la Fira de la Mediterrània de Manresa.

Moltes felicitats a totes i a tots els participants i que tingueu unes bones festes. Ens tornem a veure el dilluns 11 de gener de 2016!!!!


Bon Nadal!

Enviada per jperez35 el 22/Des/2015 - 03:03

La comunitat educativa de l'Institut Pius Font i Quer us vol desitjar un bon Nadal i feliç any nou.

Gerard Martínez (2n ESO B)

Més felicitacions

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

  Validació

Users

L'opció de validació que heu escollit no està disponible en aquests moments. Si us plau, demaneu ajuda a l'administrador/a del sistema.

Voleu:
Restablir la vostra informació personal?

  Agenda

dilluns, 8 de febrer
09:00 Taller Idees Joves
dimarts, 9 de febrer
07:30 Sortida d'esquí alpí 2n ESO
07:30 Sortida d'esquí alpí 4rt ESO
dimecres, 10 de febrer
16:00 Concurs " matemàtiques a l'esprint"
divendres, 12 de febrer
08:00 Taller de fisiologia
08:00 Sortida a l'empresa Pasqual i a la Farga Lacambra
09:00 Taller "Autoestima i Afectivitat"
10:20 Taller "Autoestima i Afectivitat"
11:20 Administració de la vacuna antitetànica i antidiftèrica
12:30 Taller de fisiologia
dimarts, 16 de febrer
Proves d'Avaluació Externa de 4t d'ESO
07:30 Sortida d'esquí alpí 1r Batx
07:30 Sortida d'esquí alpí de 3r ESO
07:30 Sortida d'esquí 1r ESO
divendres, 19 de febrer
08:00 Taller de fisiologia
09:00 Taller "Autoestima i Afectivitat"
10:20 Administració de la vacuna antitetànica i antidiftèrica
11:20 Administració de la vacuna antitetànica i antidiftèrica
12:30 Taller "Autoestima i Afectivitat"
dilluns, 22 de febrer
Festa local
dimarts, 23 de febrer
Festa de lliure elecció

Activitats per als propers 15 dies

  Tauler

  Twitter

  Tal dia com avui

1937

Guerra Civil espanyola: Les tropes «nacionals» ocupen Màlaga amb la decisiva participació de forces mecanitzades italianes i d'avions alemanys.

1939

Arriba a París,fugint de les tropes franquistes, Lluís Companys, president de la Generalitat.

1940

Afusellat a Barcelona el general de la Guàrdia Civil de l'Exèrcit republicà Antonio Escobar Huerta.

1987

Santiago Carrillo és elegit president del nou Partit dels Treballadors d'Espanya-Unitat Comunista (PTE-UC), al Congrés celebrat a Madrid.

1989

Algèria i el Marroc acorden cooperar econòmicament.

2000

França entrega a Espanya l´exnúmero u d'ETA, Francisco Mujika Garmendia, «Pakito».

  Citacions

Aprèn-ho tot, veuràs després que res no és superflu Hug de St Víctor

  Platea jove